Gündem TEOG Tercihleri sonuçları açıklandı mı? (MEB duyuru)

TEOG Tercihleri sonuçları açıklandı mı? (MEB duyuru)

03.08.2016 - 22:40 | Son Güncellenme:

TEOG yerleştirme sonuçları için öğrenciler sabırsızlanıyor. TEOG sınavı yerleştirme ve tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih 8 Ağustos tarihinden 12 Ağustos tarihine ertelendiği duyuruldu. TEOG yerleştirme sonuçları MEB'in resmi sitesinden açıklanacak. İşte tüm detaylar...

TEOG Tercihleri sonuçları açıklandı mı (MEB duyuru)

TEOG tercih sonuç bilgileri ile ilgili merakla beklenen açıklama MEB'ten geldi. Binlerce öğrenci heyecanla TEOG yerleştirme sonuçlarını bekliyor. Sonuçlar MEB'in resmi sitesinden açıklanacak. TEOG yerleştirme sonuçları hakkında tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

TEOG yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos’ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi 12 Ağustos’a çekildi. Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, 2’nci nakil başvuruları 22-26 Ağustos´ta, 3’üncü nakil başvuruları 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 12 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

E-Okul ile lise boş kontenjan sorgulamak mümkün iken, TEOG sınavı sonrası 9.sınıflar ve dönem başlamadan önce 10. 11. ve 12. sınıflar lise nakil işlemleri için hangi lisede ne kadar boş kontenjan olduğunu öğrenmek için E-Okul sisteminden faydalanabiliyorlar.

Haberin Devamı

KAYITLAR İPTAL EDİLDİ

Kapatılan özel okullardaki öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yapılacak işlemler de belirlendi. Buna göre, bu okulların 9'uncu veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi. Bakanlığın açıklamasına göre nakil ve tercihlerle ilgili izlenecek yol şöyle:

"Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına geçiş yapmalarına yönelik düzenleme illere gönderildi. Buna göre, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül'e kadar yapılacak.

Haberin Devamı

DEVLET OKULU İÇİN TABAN PUAN ŞARTI

Bu kapsamda, resmi ilkokul, ortaokul/imam-hatip ortaokullarına geçmek isteyenlerin nakilleri, velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak gitmek istedikleri resmi okullar tarafından yapılacak. Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri de nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden, açık kontenjan şartı aranmadan aynı tür liselere, nakil gitmek istediği yerin il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından e-okul sistemi üzerinden alınacak.