Gündem Termalde yatırımlarını artırıyor

Termalde yatırımlarını artırıyor

27.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

1995 yılında kurulan Karaderili Grup’un turizmde marka olmasını sağlayacak ilk tesisi Kuşadası’nda Holiday Leisure Club tatil köyü olarak 1999 yılında hizmete açıldı. 2006’da Bodrum Akyarlar’da Mio Bianco Resort’le ikinci yatırımını yapan grup, 2016’da Bodrum’da ikinci tesisi Mio Mare’yi açtı.

Termalde yatırımlarını artırıyor

Sahil turizminin kısa sürmesi, sağlık turizminin 12 ay yapılabilmesi nedeniyle bu sektöre girmeye karar veren grup, ilk termal yatırımını, işletmesini devraldığı Kütahya Emet’teki Emet Thermal Resort&Spa ile yaptı. Emet Thermal Resort&Spa gerek doğası, gerekse termal suyunun faydalarıyla Türkiye’nin örnek tesisleri arasına girdi. Termal sağlık turizminde adından söz ettiren Karaderili Grup, “Vizyon Projesi” olarak adlandırdığı en büyük yatırımı Terma City ile yaptı. Grup, 180 milyon dolar’lık yatırımla kurulan 5 yıldızlı tesisle hem bölgeye hem de termal turizmine büyük katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

Karaderili Şirketler Grubu CEO’su Tevfik Talas, dünyada gelişmiş ülkelerde termal turizmine verilen öneme dikkat çekerek, kendi kurdukları tesislerle Türkiye’nin de bu alanda aynı seviyeye gelmesini hedeflediklerini söyledi. Sağlık turizminde hizmet veren iki tesisleri olduğunu kaydeden Talas, şu bilgileri verdi:

“Yalova’daki Terma City bu konudaki en büyük yatırımımız. Terma City’de 5.000 metrekarelik SPA alanımız ve termal suyumuz mevcut. Tesisimizde fizik-tedavi ve rehabilitasyon merkezi, açık-kapalı yüzme havuzları ve spor merkezlerinin yanı sıra ailelere özel havuzlar ve sosyal alanlar da mevcut. 8 tane aile hamamı, bay bayan ayrı hamamlar, cilt bakım odası, fitness, güzellik salonu, kapalı havuz, kese odası, platesstudio, sauna, solaryum, on bir tane terapi odası, termal sıcak su havuzu ve jakuzi, üç tane vip terapi salonu ile hizmet vereceğiz. Kütahya’nın Emet ilçesinde yer alan Emet Termal Resort ve SPA’da 5 farklı şifalı termal su bulunuyor. Türkiye’de, başka hiçbir yerde bulunmayan ve 24 saat yosun üreten, doğal termal yosun havuzu müşterilerimizin gözdesi.”