Gündem Terör örgütü DEAŞ'a Mersin'de şafakta baskın

Terör örgütü DEAŞ'a Mersin'de şafakta baskın

14.07.2023 - 06:56 | Son Güncellenme:

Mersin'de terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu öne sürülen 6 şüphelinin yakalanmasına yönelik şafak operasyonu düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürdükleri soruşturma kapsamında terör örgütü DEAŞ içerisinde silahlı faaliyette bulunduğu ve yurt dışındaki örgüt mensuplarıyla irtibatlı oldukları öne sürülen 6 kişiyi tespit etti.

Haberin Devamı

Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından harekete geçen ekipler, bu sabah günün ilk ışıklarıyla 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat timlerinin demir kapılarını koçbaşalarıyla kırarak girdikleri evlerde arama yapan ekipler, hakkında yakalama kararı bulunan şüphelileri gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra emniyete götürüldü.

5 GÖZALTI

Mersin'de terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu öne sürülen 6 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonda, 5 kişi gözaltına alındı.

Adresinde bulunmayan 1 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda kesici ve delici alet, BTK tarafından yasaklanmış telsiz ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Emniyete götürülen şüphelilerin sorguları sürüyor.