Gündem Terör örgütlerine Mersin'de şafak operasyonları!

Terör örgütlerine Mersin'de şafak operasyonları!

11.08.2023 - 07:25 | Son Güncellenme:

Terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye yönelik Mersin'de düzenlenen şafak operasyonların ayrıntıları belli oldu.

Terör örgütlerine Mersinde şafak operasyonları

Mersin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, örgütün Suriye yapılanması olan PYD/YPG silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikten sonra kaçak yollarla Türkiye'ye gelip Mersin'de kaldığı yönünde bilgiler bulunan V.A., A.Ş.U. ve H.K. yakalandı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kentinde kutlanan ve terör örgütünün propagandasına dönüşen nevruz kutlamasına katıldığı tespit edilen, terör örgütünün faaliyetlerini diri tutmak ve motive etmeyi amaçlayan C.G. ve J.H., terör örgütünün geçen yıllarda yaptığı yasa dışı eylem ve etkinliklere katılan S.I., terör örgütünün Siirt'in Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği ilk silahlı eyleminin sözde yıl dönümü olan 15 Ağustos'ta eylem arayışında olabileceği yönünde hakkında istihbari bilgiler bulunan H.H., Ş.O., M.T., H.O. ve H.A. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonda 9 kişi yakalandı, çok sayıda dijital ve görsel materyal ele geçirildi, 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Terör örgütlerine Mersinde şafak operasyonları

BİR OPERASYON DA FETÖ'YE

Haberin Devamı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLcok kullanan, öğrenci yapılanmalarında yer alıp eleman devşirmek üzere faaliyet gösteren ve polis okulu sınavı soruları ile KPSS sorularını çalarak kamu görevlisi olan 9 kişi tespit edildi.

Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, operasyon için harekete geçti. 9 adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenleyen ekipler, şüphelilerden bazılarını gözaltına aldı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

200 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor