Gündem ‘Terör saldırıları bizi durduramayacak’

‘Terör saldırıları bizi durduramayacak’

28.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Terör saldırılarının Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü asla durduramayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “12 evladımız şehit oldu. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim şehitlerimizin asla kanları yerde kalmayacak” dedi.

‘Terör saldırıları bizi durduramayacak’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA- 100. yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

77 BİLİM ÖDÜLÜ: Bu sene 77 bilim insanımız TÜBA ve TÜBİTAK ödüllerine layık görüldü. Uluslararası TÜBA Akademi Ödülerini bu yıl sağlık ve yaşam bilimleriyle, fen ve mühendislik bilimleri kategorisinde 3 bilim insanımıza veriyoruz. TÜBA Akademi Ödüllü bilim insanı sayımız 28’e yükseliyor. Üstün başarılı genç araştırmacılara verilen TÜBA GEBİP ödüllerini ise 24 farklı üniversiteden 34 genç bilim insanımıza takdim edeceğiz. Böylece TÜBA GEBİP ödülü kazanan bilim insanı sayımız 644’e ulaşıyor. Bilimsel Telif Eser ödüllerinde 13 Türkçe bilimsel telif eserimiz ödül almaya hak kazandı. Bu kategoride vereceğimiz 3 özel ödülle merhum Halil İnalcık, Kemal Karpat ve Mehmet Genç hocalarımızın hatırasını da yaşatıyoruz.

Haberin Devamı

KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ DURDURAMAYACAK: Türkiye’nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum. 12 evladımız şehit oldu. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin asla kanları yerde kalmayacak.

TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN ŞART: TÜBİTAK’ta toplam 31 bin projeye destek sağladık, 68 milyar liranın üzerinde kaynak kullandık. 270 bin bilim insanına toplam 17,8 milyar tutarında destek verdik. 2007’den bu yana 47 bin projeye toplam 4 milyar lira destek sağladık. Sizler Türkiye için, Türkiye Yüzyılı için, tüm insanlık için çalıştıkça biz de sizin gibi bilim insanlarımıza sahip çıkacağız.

İSRAİL VAHŞETİNE TURNUSOL OLDU: Gazze’de 7 Ekim’den beri çoğu çocuk ve kadın 21 binden fazla masum Filistinlinin hayatına malolan İsrail vahşeti bir nevi turnusol işlevi gördü.

HİTLER’DEN NE FARKI VAR?: Gözlerimizin önünde 80 gün boyunca insanlığa ait tüm değerler kurşuna dizildi. Stadyumlarda İsrail’in Nazi kamplarını izledik. Bu nasıl bir iştir? Hani Hitler’den garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitler’den ne farkınız var ya? Bunlar bize Hitler’i de aratacak. Netanyahu’nun yaptıklarının Hitler’den geri kalır yanı var mı?.

Haberin Devamı

“TÜRKİYE’YE GELİN” ÇAĞRISI: Buradan sırf fikrini ifade ettiği, insanlık onurunu savunduğu için baskıya maruz kalan tüm bilim insanlarına çağrı yapıyorum. Türk üniversitelerinin kapıları sizlere sonuna kadar açıktır. Bilimsel çalışmalarınızı sürdürmeniz noktasında sizlere gereken desteği vermeye hazırız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK, TÜBA ve diğer kurumlarımız sizlere yardımcı olmaktan çekinmeyecektir.

‘Terör saldırıları bizi durduramayacak’

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri sahibi akademisyenlere ödüllerini takdim etti.

2023 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri’ne “Sağlık ve Yaşam Bilimleri” kategorisinde Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Süsal ve Bahçeşehir Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı, “Fen ve Mühendislik Bilimleri” kategorisinde Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Yapay Zekâ Merkezi Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa layık görüldü.

Haberin Devamı

‘Terör saldırıları bizi durduramayacak’

Şehidin ailesiyle görüştü

Irak’ın kuzeyinde terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 32 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın cenazesi, memleketi Denizli’nin Tavas ilçesinde toprağa verildi. Törene askeri üniformayla katılan Çilem Serinkan, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna dakikalarca sarılırken, alana tekerlekli sandalyeyle getirilen şehidin 23 yaşındaki engeli kardeşi Büşra Serinkan da ağabeyinin fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit düşen Serinkan’ın ailesiyle görüşerek acılarını paylaştı. Şehidin engelli kız kardeşi, Erdoğan’ın sesini duyunca mutlu oldu. -İHA