Gündem Terörist cenazesi ilçeyi karıştırdı

Terörist cenazesi ilçeyi karıştırdı

03.10.2012 - 12:40 | Son Güncellenme:

.

Terörist cenazesi ilçeyi karıştırdı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı Ali Kılıç'ın cenazesinde yüzleri kapalı bir grup polise ve bir dershane binasına molotoflu saldırıda bulundu. Polisin müdahalede etmediği grup cenaze dönüşü yine aynı saldırıyı gerçekleştirince tazyikli su ve gaz bombası ile dağıtıldı.

Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı Ali Kılıç'ın cenazesi defnedilmek üzere memleketi Nusaybin'e getirildi. Kılıç'ın cenazesi dün gece kalabalık bir grup eşliğinde Hacılar Mezarlığı'na götürülürken, polis Üçyol Mevkii'nde geniş güvenlik önlemleri aldı. Cenazeyi götürenler arasında bulunan yüzleri kapalı bir grup, önlem alan polis ekipleri ve zırhlı araçlara molotof kokteyli attı. Polisler atılan molotoftan son anda kurtulurken, zırhlı araca isabet etti. Bu sırada bir grupta cadde üzerinde bulunan bir dershaneye molotoflu saldırıda bulundu. Dershane binasında çıkan küçük çaplı yangın hemen söndürüldü.

Polis, molotoflu saldırıya maruz kalmasına rağmen, saldırganlara müdahalede bulunmadı. PKK'lı Kılıç'ın defnedilmesinin ardından dağılanlar arasında bulunan bir grup yine polise taş ve molotofla saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis grubu tazyikli su ve gaz bombası ile dağıttı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER