Gündem Togg’da ikinci teslimat Aliyev’e

Togg’da ikinci teslimat Aliyev’e

05.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk otomobili Togg, şimdiden sınırları aştı.

Togg’da ikinci teslimat Aliyev’e

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teslim edilen ilk Togg T10X’lerin ardından ikinci teslimat Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, beraberindeki Togg heyeti ile birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ziyaret ederek Türkiye’nin küresel mobilite markası Togg’un ilk akıllı cihazı T10X’i teslim etti.

Haberin Devamı

‘Hayırlı olsun gardaşım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan teslimatın ardından sosyal medyadan paylaşımda bulunarak “Gardaşım İlham Aliyev de Türkiye’nin gururu Togg’unu teslim aldı. Hanenize hayırlı olsun. Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin gardaşım” ifadelerine yer verdi.
Aliyev de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını alıntılayarak “Teşekkür ediyorum. Aziz Kardeşim. Amin! Togg, sizin liderliğinizde kardeş Türkiye’nin ilmi, sınai potansiyelinin gelişmesinin bir başka bariz bir örneğidir” karşılığını verdi.
29 Ekim’de Togg’un seri üretim bandından indirilmesi töreni sonrasında Aliyev, mevkidaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak tebrik etmiş ve kırmızı renkli bir Togg sipariş etmişti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen ilk teslimat töreni sonrasında Togg’un ikinci adresi Azerbaycan oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Ankara’daki törenin ardından Bakü’ye gitti. Varank’a Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg ortakları Tuncay Özilhan, Bülent Aksu, yine yönetim kurulu üyeleri olan Murat Yalçıntaş ile Togg CEO’su Gürcan Karakaş eşlik etti.

Haberin Devamı

Togg’da ikinci teslimat Aliyev’e

Bakü manzaralı teslimat

Gülüstan Sarayı önünde Bakü manzaralı Dağüstü Park’ta gerçekleştirilen teslimat töreninde Bakan Varank, içinde araca ait anahtar ve ruhsat ile kolonya ve kestane şekerinin yer aldığı özel teslimat kutusunu Aliyev’e takdim etti.

Erdoğan’a teşekkür

Bakan Varank, Türkiye’den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan selam getirdiklerini ifade ederek “İkinci aracı size teslim etmiş oluyoruz. Türk halkı, Azerbaycan’a ikinci aracın teslim edilmesinden çok memnun. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel günlerde kullanırsınız” dedi. Cumhurbaşkanı Aliyev de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve üretimi gerçekleştiren Togg heyetine teşekkür ederek Togg’un Türkiye sanayisinin dönüşümünü gösterdiğini söyledi. Törenin ardından yanına Varank’ı, arka koltuklara da Hisarcıklıoğlu, Özilhan ve Karakaş’ı alarak direksiyona geçen Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’ne doğru bir tur attı.