Gündem ‘Tokat yemekten kurtulamaz’

‘Tokat yemekten kurtulamaz’

22.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “16’lı masa” açıklamasını eleştirerek “Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. CHP Genel Başkanı değil 16, 160’lı masa da kursa sandıkta milletin tokadını yemekten kurtulamaz” dedi.

‘Tokat yemekten kurtulamaz’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “16’lı masa” açıklamasını eleştirdi. Seçimlerın ardından gerçekleştirilen ilk AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ORTAKLARI ÇOĞALTMAK NETİCE VERMEZ: “Altılı masa” diyordu, şimdi “16’lı masa” diyor. Yetmez, bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister, irade. Bu millet eser ister, hizmet ister. Yalanla dolanla talanla bir yere varılmaz.

UÇKURU KAPTIRMIŞSINIZ: Kandil’den Pensilvanya’ya kadar terör baronlarının destek beyanlarına bir kez olsun itiraz ettiniz mi? Edemezsiniz, dirsek temasınız var, onlarla berabersiniz. Dürüst değilsiniz ve uçkuru kaptırmışsınız uçkuru. Küresel güç odaklarından aferin alabilmek adına toplumun bekasını tehdit eden LGBT belasını meşrulaştırmaya çalıştınız.

İKİ BELEDİYE BAŞKANI KAYIP: Kampanya döneminde ilkokul müsameresini andıran ucuz siyasi şovlara da maalesef şahit olduk. Milletin kendilerine layık görmediği ünvanları tepe tepe kullanmaktan, daha sandıkların dörtte biri dahi açılmadan zafer ilan etmeye kadar nice skandalı yüzümüz kızararak izledik. Buldunuz iki tane belediye başkanı, onlarla beraber bunları yapmaya gayret ettiniz. Neredeler şimdi, kayıplar. Hadi şimdi onlarla beraber yine dolaş. Ben adres vereyim, iki tane koltuğu yanına al. Koltuklardan birini İstanbul’a, birini de Ankara’ya ver. Onlar da o koltuklarda otursunlar. Çünkü bunlara Cumhurbaşkanlığı koltuğu veremedin, hiç olmazsa sen de genel başkan yardımcılığı koltuğu ver. Bunu da yapamazlar, korkarlar. “Altımızdan koltuk da kaydı gitti” derler.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK MESAJ MUHALEFETE: Başta CHP olmak üzere muhalefetin sandıktan çıkan mesajları doğru okuyup gereğini yerine getirmekten başka seçeneği yoktur. Muhalefet ya milli iradeyle barışacak ya da marjinalleşecektir. CHP Genel Başkanı değil 16, 160’lı masa da kursa sandıkta milletin tokadını yemektan kurtulamaz.

BABA OĞULUN TAHT MÜCADELESİ: Değişim meselesini dillendirirken meseleye dar kalıplardan bakmıyoruz. Biz rakiplerinin zayıflığından medet uman bir parti değiliz, biz karşısındakilerin çapsızlığına bel bağlayan bir hareket de değiliz. Muhalefet ile ilgili değişim çağrılarımızda şahsi ikbalimizi değil, ülkemizin huzurunu, esenliğini ve geleceğini dikkate alıyoruz. Baba-oğul arasındaki taht mücadelelerinin bizim azçımızdan hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Bize ne ya, bizim nazarımızda zaten su alan geminin dümenine o gelmiş, bu gitmiş hiçbir anlamı ve önemi yoktur. Asıl mesele muhalefetin millete parmak sallamaktan vazgeçmesidir, muhalefetin milli iradeyle 73 yıllık kavgasını bitirmesidir. Sahte gündemler yerine ülkenin sorunlarına odaklanmasıdır.

Haberin Devamı

MEMUR MAAŞLARI SÖZÜ: 2023 yılının ikinci yarısında net asgari ücret tutarını 11 bin 402 liraya yükselttik. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik, ezdirmedik. Refah artışından da faydalanmalarını sağlıyoruz, sağlayacağız. Kanun teklifini arkadaşlarımız en kısa sürede Meclis’in kararına sunacaktır. Kurban Bayramı arifesinde çalışanlarımıza ikinci bir bayram sevinci yaşatacağına inandığım yeni asgari ücretin hayırlı omasını diliyorum. Seçim döneminde açıkladığımız memur maaşları ile ilgi verdiğimiz sözleri de yerine getireceğiz. Türkiye’nin artan refahından, büyüyen ve kalkınan ekonomisinden 85 milyonun tamamının hak ettiği payı almasını temin edeceğiz.

Haberin Devamı

‘Kararlı adımlar atacağız’

GERİYE GİDİŞE İZİN YOK: Ekonomi yönetimimize bu noktada çok ağır sorumluluklar yükledik. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanılığı ile Merkez Bankamız arasında koordinasyonu tesis ettik, güçlü, uyumlu, yetkin bir ekip kurduk. Türk ekonomisinin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmekte kararlıyız. Vatandaşımızı işini, aşını, ekmeğini koruması ve büyütmesi bu dönemde de önceliklerimizin başındadır. Uzun mücadeleler sonucunda elde ettiğimiz kazanımlarımızdan geriye gidişe asla izin vermeyeceğiz. Depremlerin yaralarını sararken enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atacağız. 

Yeni anayasa mesajı

KOŞTURACAĞIZ: Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapana kadar durmadan dinlenmeden soluklanmadan koşturacağız. Ülkemizi ruhunu darbecilerin üflediği mevcut anayasasından kurtarmayı da ekonomideki mücadelemizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın darbe ürünü bir anayasa üzerinde yükselmesi mümkün değildir. Aile ve Gençlik Bankamızı faaliyete geçirerek bu yönde tarihi bir adım atacağız. Bu süreçte 8 ay sonra yapılacak mahalli idareler seçimlerini asla ihmal etmeyeceğiz. Hedefimiz tüm belediyelerimizi korurken, son seçimlerde el değiştirenler öncelikli olmak üzere daha fazla belediyeyi kazanmaktır. Bilhassa büyükşehirlere daha çok eğilecek daha fazla asılacağız.