Gündem Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın'ın ifadesi ortaya çıktı! Tutuklandı...

Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın'ın ifadesi ortaya çıktı! Tutuklandı...

05.11.2021 - 19:56 | Son Güncellenme:

Çiftlik Bank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın savcılıkta 5 saat ifade verdi. Savcılık hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, Fatih Aydın’ın kardeşi Mehmet Aydın’ın talimatları doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, “Tüm mağdurlara karşı sorumludur” ifadelerini kullandı. Mehmet Aydın'ın Uruguay'dan Türkiye'ye iade edilen ağabeyi Fatih Aydın, sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Tosuncukun ağabeyi Fatih Aydının ifadesi ortaya çıktı Tutuklandı...

Damla GÜLER / İSTANBUL - Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı olan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın Brezilya’da yakalanmıştı. Salı günü Türkiye’ye getirilen Fatih Aydın emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Emniyette susma hakkını kullandığı öğrenilen Fatih Aydın’ın savcıya verdiği ifade ise 5 saat sürdü. Fatih Aydın ifadesinin ardından ise tutuklanması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

“KARDEŞİNİN TALİMATIYLA HAREKET EDİYOR”

Savcılık Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdiği sevk yazısında, Fatih Aydın’ın, kardeşi Mehmet Aydın’ın talimatları doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Fatih Aydın’ın da kurulan örgütte yönetici olarak faaliyet gösterdiği belirtilen sevk yazısında, “Daha çok oyuncunun daha fazla para yatırmasını hileli davranışlarla temin edip, mağdurları zarara uğratarak eylemlerini süreklilik arz edecek şekilde devam ettirdiği, bu nedenle tüm mağdurlara karşı sorumlu olduğu, en başından beri vadedilen kar beklentisinin gerçekleşmesinin imkansız olduğunun şüphelilerce bilinmesine rağmen eylemlerine devam ettikleri..” ifadeleri kullanıldı.

“OYUNCULARLA YÜZYÜZE GELMEDEN..”

Haberin Devamı

Çiftlik Bank oyunu sayesinde şüphelilerin yatırımcılarla yüz yüze gelmeden hileli davranışlarla oyuncuların oyuna katılmaları, uzun süre oyunda kalmaları ve daha çok yatırım yapmalarının sağlandığı belirtilen sevk yazısında, Fatih Yılmaz’ın “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanması talep edildi.

TUTUKLANDI

Hakimlik, şüphelinin suça konu şirketlerdeki üst düzey pozisyonu, şüphelinin ifadeleri, diğer şüpheli Mehmet Aydın ile şirkete ortak olmaları gibi hususları kararında değerlendirdi. Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğuna kanaat getiren mahkeme, şüphelinin yurt dışında kaçak olarak bulunup iade süreciyle yakalandığı hususunu dikkate alarak şüphelinin sevk edildiği suç maddelerinden tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.