Gündem Trabzon'da apart odasında uyuşturucu partisine baskın

Trabzon'da apart odasında uyuşturucu partisine baskın

26.03.2023 - 11:20 | Son Güncellenme:

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde jandarma ekiplerince uyuşturucu partisinin yapıldığı apart odasına düzenlenen baskında yakalanan 12 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Trabzonda apart odasında uyuşturucu partisine baskın

Edinilen bilgiye göre, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir apartta uyuşturucu madde ve silah bulundurulduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Kaçakçılıkla Mücadele Timleri ve Ortahisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüpheliler S.B. (36) ve A.B.'nin (31) apartta konakladığı odaya baskın yapıldı.

Yapılan aramada 3 gram metamfetamin, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 3 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 58 adet fişek, 45 adet muhtelif tabanca parçası, 22 adet tabanca üretiminde kullanılan malzeme ele geçirildi. Ayrıca jandarma ekiplerince 8 kişinin kayıtsız olarak apartta kaldığı tespit edilirken, apart işletmesine yönelik idari işlem başlatıldı. Apart odasında uyuşturucu partisi yapan 9 şüpheli hakkında uyuşturucu ve uyarı madde kullanmak, 3 şüpheli şahsa ise ruhsatsız tabanca bulundurmaktan adli işlem yapıldı.

ESKİŞEHİR'DE DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, Beylikova İlçe Emniyet Amirliği ekipleri uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde operasyon düzenledi. Operasyonda 1,9 gram metamfetamin, bir miktar kenevir tohumu, uyuşturucu madde içiminde kullanılan cam aparat ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen 3 bin 270 TL ele geçirildi.

Yakalanan Y.A., U.Ö., V.Ç., F.A. ve O.Y. isimli şahıslara kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ve uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından işlem yapıldığı, şahıslardan Y.A.’nın ise tutuklanarak cezaevine teslim edildiği öğrenildi.

Trabzonda apart odasında uyuşturucu partisine baskın

OTOBÜSTEKİ YOLCUNUN SIRT ÇANTASINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Uyuşturucu madde ticareti' yaparak toplum sağlığına ve toplumsal huzura zarar veren ve bu yolla haksız kazanç elde edenlere yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Diyarbakır’dan temin edilen uyuşturucu maddenin Mersin’e sevk edileceği bilgisi üzerine narkotik polisi harekete geçti. Kent güzergahlarında oluşturulan uygulama noktasında durdurulan otobüste arama yapan polis, yolcu B.T.'ye ait sırt çantasından streç filme sarılı vaziyette 419,67 gram esrar ve 366,11 gram toz esrar ele geçirdi. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan gözaltına alınan B.T. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.