Gündem Trafik Cezası Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Trafik Cezası Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

10.11.2015 - 21:51 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinden yapılabilen işlemlerdendir. Bu işlemleri online yaparak zaman kaybını önlemiş olacaksınız. Detayları haberimizde.

Trafik Cezası Sorgulama işlemi nasıl yapılır

Trafikte güvenliğin ve düzenin oluşturulabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmekte olan trafik kuralları bulunuyor. Bu trafik kuralları sayesinde hem araç sürücülerinin hem de yayaların trafikte daha güvenli şekilde yer alabilme imkanına sahip olması sağlanabiliyor. Gün içerisinde yaya ve araç sürücüsü olarak trafiğe çıkan vatandaşların trafik kazalarının ve trafik cezalarının önüne geçebilmeleri için kesinlikle trafik kurallarına uymaları gerekiyor. Trafik kurallarına uygun olarak hareket edilmesi sayesinde trafikte yaşanabilecek olumsuz durumların ve aksamalarında önüne geçilebilmesi sağlanabilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafikte kural ihlallerinin denetlemesi ve trafik cezası uygulamaları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Trafikte her geçen gün büyük bir hız ile artan araç sayısının ortaya çıkardığı ihtiyaçlar doğrultusunda kurum tarafından daha modern ve daha teknolojik denetleme sistemleri de trafikte aktif olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle de trafik denetlemelerinde mobese kamera sistemleri ve Elektronik Denetleme Sistemi aktif olarak kullanılıyor. Bu sayede araçların durdurulmasına gerek kalmadan merkezi olarak tespit edilen tüm trafik kuralı ihlallerinde aracın plakasından araç sürücüsüne trafik cezası yazılarak, plakanın kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile gönderiliyor. Modern teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bu işlemlerde ayrıca vatandaşın internet üzerinden trafik cezası sorgulama ile herhangi bir trafik cezalarının bulunup, bulunmadığını da öğrenebilmeleri sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital teknolojilerin her geçen gün hızla yaygınlaştığı ve dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de aktif olarak kullanıldığı bugünlerde vatandaşlar internet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemleri ile plaka veya adlarına kayıtlı herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını veya bulunan trafik cezalarının ayrıntılı bilgilerini kolay bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu kapsamda vatandaş akıllı cihazlar ve yeni nesil teknolojik imkanlar sayesinde internete bulunduğu her yerden kolay bir şekilde erişim sağlayarak. Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi Resmi web sayfasından kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan GİB İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden erişim sağlanabiliyor. Bu web sayfasında ‘Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Bu sorgulama işlemlerinde ise vatandaşlardan ‘plaka(varsa özel plaka)’, ‘ T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerini girmeleri talep ediliyor. Bu bilgileri giren vatandaşlar herhangi bir trafik cezalarının bulunup, bulunmadığını öğrenebildikleri gibi online olarak kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemlerini de gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Vatandaşlar internette GİB İnternet Vergi Dairesi’nin bu sorgulama sayfasında olan trafik cezaları için trafik cezası ödeme işlemlerini gün içerisinde 02:00 ila 22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile gerçekleştirebiliyor.