Gündem AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok'tan çakarlı araba açıklaması

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok'tan çakarlı araba açıklaması

01.02.2024 - 16:09 | Son Güncellenme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, çakarlı araba kullandığı iddialarına ilişkin, "Çakarlı araba kullanmadım. Aday oldum, adaylığımız açıklandı, kendi arabama bindim. Çakarlı araba, konvoy yoktur" dedi.

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınoktan çakarlı araba açıklaması

Turgut Altınok, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci'yi ziyaret etti. Ziyaretin ardından düzenlenen programda şube başkanlarına hitap eden Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "Ankara'nın son 5 yılı boş yıllardır. Görev yaptığı süre boyunca Türk milliyetçiliği adına bir tane faaliyet yapmamıştır. Seçimden seçime 'Ben Türk milliyetçisiyim' diyor. Vatan sevgisi, vatana hizmetle ölçülür. Vatanını seven çok çalışır" diye konuştu. Ardından yerel seçimler için destek isteyen Altınok, "31 Mart’ta Ankara’da ışıkları yakalım, eser ve hizmet dönemini başlatalım. Belediye başkanları şehrin 5 yılını değil, şehrin geleceğini planlar. Belediye başkanları şehrin geleceğini yönetir. Cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılında başkentimizi hak ettiği yere, layık olduğu hizmetlerle donatmaya hazır mıyız? Herkesin mutlu olduğu, çocuk dostu şehirler, genç dostu şehirler. 'Dünyada yaşanabilir başkentler' diye bir liste var, Ankara diye bir başkent yok" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınoktan çakarlı araba açıklaması

'SOSYAL MEDYAYA MİLYONLAR HARCANDI'

Daha önceki dönemde ABB bütçesinin yüzde 8'inin sosyal yardımlarda kullanıldığını, şu anda ise yüzde 4'ünün kullanıldığını kaydeden Altınok, "Sosyal medyaya, trollere milyonlar harcıyorlar. Ankara'da her yerde kendi resimleri var. Keşke o resimler yerine yaptığı hizmetleri görsek. Duvardaki resimler en az 1,5 milyon. Neredeyse resminin olmadığı duvar kalmamış. Sadece duvara harcanan para 750 milyon. Bu değirmenin suyu nereden geliyor" ifadelerini kullandı.Altınok, Ankara'nın Polatlı ilçesinde çakarlı araba kullandığı iddialarına ilişkin de "Çakarlı araba kullanmadım. Aday oldum, adaylığımız açıklandı, kendi arabama bindim. Çakarlı araba, konvoy yoktur. Altınok'un tabiatına aykırı. Ben yalnız gezen adamım. 20 yıldır görev yapıyorum. Hanımım dahil çocuklarım makam arabasına binmemiştir" dedi.Altınok ayrıca, Ankara'da memurlara ve bürokratlara yönelik de projelerinin olduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınoktan çakarlı araba açıklaması

'LAFTA DEĞİL, İCRAATTA BAŞKAN OLDUK'

Turgut Altınok, daha sonra Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti. Basın kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Altınok, Keçiören'de 1994 yılında kentsel dönüşüm projelerinin başladığını belirterek, "Şimdi vakit Ankara'yı dönüştürme vakti. Hak ettiği hizmete kavuşturma vakti. Kaybettiği yılları telafi etme zamanı. Şehri hep beraber yöneteceğiz. Sanal değil, sokaklarda hizmetkar olacağız. Hangi partiye mensup olursa olsun ayırmadan; lafta değil, icraatta herkesin başkanı olduk. Ankara'da sokaklarda bir belediye başkanı olacak. Ankara'da dar gelirli vatandaşlarımızda şunu bilsin ki; yanlarında her zaman Büyükşehir Belediyesi olacak. Neler yapacağımızı yakın zamanda herkese açıklayacağız" diye konuştu.

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınoktan çakarlı araba açıklaması


Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de "Turgut Altınok, milliyetçi, maneviyatçı ve demokrat bir çizgide tıpkı bizler gibi siyaseti yönetmektedir. Kendisi, Keçiören'in Belediye Başkanlığı'nı sürdürmektedir. Her dönem, Keçiören Belediye Başkanlığı yaptığı zamanlarda başarısıyla anılmıştır. Keçiören ilçesinde huzur, barış, hizmet Turgut Altınok sayesinde gelmiştir. Ben de uzun zaman Etlik’te ikamet etmiş birisi olarak buna şahidim. Bu partimizin tabanlarıyla da çok sıkı bir iş birliği vardır. Kardeşlik ruhuna sahiptir. BBP olarak Ankara'da Cumhur İttifakı'mızın Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayının Turgut Altınok beyefendi olmasını hep dile getirmiştik. Bu konu olumlu olarak karara bağlanmıştı. Kendisine bir kez daha hayırlı olsun diyorum" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınoktan çakarlı araba açıklaması