Gündem Türk-İş 1 Mayıs'a hazırlanıyor

Türk-İş 1 Mayıs'a hazırlanıyor

18.04.2010 - 13:24 | Son Güncellenme:

‘Taksim'de kutlamalara en ufak bir gölge düşmemeli’ Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA)

Türk-İş 1 Mayısa hazırlanıyor

TÜRK- İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İstanbul Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamaları öncesi sendikaları sağduyulu olmaya davet etti. Kumlu, “Emek örgütleri 1 Mayıs günü Taksim'i bir coşku alanı haline getirecek ve yıllardan sonra 1 Mayıs bir bayram havasında coşkuyla kutlanacak. Aramızdaki ayrılıkları değil, uzlaşma noktalarını öne çıkaracağımız bu günde, kutlamalara en ufak bir gölge düşmemesi için, hem bireysel olarak, hem örgütsel olarak hepimize görevler düşmektedir” dedi.

Tes-İş Sendikası Konya Şubesi'nin 9'uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan Türk- İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yıllar sonra İstanbul Taksim Meydanı'nda yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına değindi. Kumlu, 1 Mayıs kutlamalarını, kabus haline getiren bir yasağı, geride bırakmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. 1 Mayıs kutlamalarının ortak yapılması arayışı içinde 5 Nisan tarihinde işçi ve memur konfederasyonlarını toplantıya çağırdıklarını hatırltan Kumlu, şunları söyledi: “Görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi. Türk- İş, Hak- İş, Disk, Memur- Sen, Kamu- Sen, Kesk olarak ortak irade oluşturduk. Taksim Meydanı tartışmalarının artık geride bırakılması için de İstanbul kutlamalarının Taksim’de yapılmasını kararlaştırdık. Çünkü o alan kutlamalara açılmadığı sürece her yıl 1 Mayıs günü tatsız olaylar yaşanmaya, 1 Mayıs coşkusunun üzerine gölge düşmeye devam edecekti.” Konfederasyon genel başkanları olarak geçen salı günü İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret ettiklerini ve Vali Güler'in yanıtının da olumlu olduğunu anlatan Mustafa Kumlu, “Bizlere 1978 yılından beri ilk kez, yani 31 yıl sonra Taksim Alanı kutlamalar için açıldı” dedi.

‘SAĞDUYULU OLALIM’

Haberin Devamı

Sendikaları sağduyulu olmaya çağıran Mustafa Kumlu, şöyle devam etti: “Emek örgütleri 1 Mayıs günü Taksim’i bir coşku alanı haline getirecek ve yıllardan sonra 1 Mayıs, bir bayram havasında coşkuyla kutlanacak. Emek örgütleri olarak aramızdaki ayrılıkları değil, uzlaşma noktalarını öne çıkaracağımız bu günde, kutlamalara en ufak bir gölge düşmemesi için, hem bireysel olarak, hem örgütsel olarak hepimize görevler düşmektedir. Sendikal rekabet nedeniyle birbirleriyle sürtüşmeli sendikalarımız olabilir, sorunlara yaklaşımını benimsemediğimiz konfederasyonlar da olabilir. Ama unutulmamalıdır ki, Türkiye’de yıllardan sonra bir ilk başarılmış ve her görüşü içinde barındıran altı konfederasyon birlikte haraket ederek 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılabilmesi sağlanmıştır. Bu emeğin, birlikteliğin gücüdür. Bu gücün farkına varmak ve bu gücün gerektiğinde nasıl sorunsuz bir birliktelik yaratabildiğini göstermek hepimizin boynunun borcudur. Türk-İş’e bağlı sendikalarımıza üye işçilerin bu duyarlılıkla haraket edeceğine eminim.”