Gündem Türkan Şoray: ‘İçim acıyor’

Türkan Şoray: ‘İçim acıyor’

10.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Film Festivali kapsamında ‘Vesikalı Yarim’in yenilenmiş hali izleyiciye sunuldu. Gecede konuşan Türkan Şoray, Emek için üzüldüğünü belirtti

Türkan Şoray: ‘İçim acıyor’

Önceki akşam 32. İstanbul Film Festivali’nde Ömer Lütfi Akad’ın ünlü “Vesikalı Yarim” filminin yenilenmiş kopyası izleyiciyle buluştu. Mimar Sinan Üniversitesi Sinema Televizyon Merkezi’nde yapılan gösterime filmin başrol oyuncuları İzzet Günay, Türkan Şoray ve senaristi Sefa Önal da katıldılar.
“Vesikalı Yarim”, Groupama’nın İstanbul Film Festivali işbirliğiyle gerçekleştirdiği ve bu yıl altıncı kez düzenlenen “Türk Klasikleri Yeniden” adlı projesi kapsamında izleyici karşısına çıktı. Film gösterimi başlamadan önce görüş aldığımız Türkan Şoray Emek Sineması’yla ilgili yaşananları şöyle değerlendirdi: “Olayları uçaktayken öğrendim, çok üzüldüm. Şiddete dönüşmesi üzüntümü artırdı. Emek Sineması’yla ilgili haberleri duyduğumdan beri içim acıyor. Orada o kadar güzel anılarım var ki, insanı manevi yönden etkiliyor.”
İzzet Günay ise “Söyledik ama bugün bu hale geldi maalesef. Yok başka kata taşıyacaklarmış filan, böyle bir şey olabilir mi? Çok tatsız” dedi.
Pazar günü Emek Sineması’nda sinemaseverlere, sinema yazarlarına polis şiddeti uygulanmasının ardından Reis Çelik başkanlığındaki Film Yönetmenleri Derneği de bir metin yayınladı. Metinde, Emek Sineması’nın kültür varlığı olduğu belirtildi. Emek Sineması için destek mesajı gönderenlerden biri de Senaryo Yazarları Derneği (SEN-DER) oldu.