Gündem ‘Türkiye en hızlı büyüyen ortağımız’

‘Türkiye en hızlı büyüyen ortağımız’

08.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Said Sani El Zahiri, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında iki ülke ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

‘Türkiye en hızlı büyüyen ortağımız’

CAN ÇIRNAZ İSTANBUL - 28. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP 28) öncesi İstanbul’da bulunan Zahiri, konferansın ülkesi için önemine dikkat çekti ve “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakında Dubai’de yapılacak iklim zirvesi çalışmalarına katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. Erdoğan’ın BAE’ye gerçekleştirdiği son ziyaretin önemine değinen Zahiri, imzalanan anlaşmaların iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendireceğini belirtti. Zahiri, ekonomi dışında Türkiye ile BAE arasında gelişen ilişkilerin, Türkiye ile Mısır ve Suudi Arabistan arasındaki diyaloğu da kuvvetlendirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Zahiri, Türkiye ve BAE arasında gelişen ilişkilerden bahsederken, Türkiye’nin son dönemde BAE’nin en hızlı büyüyen ortağı haline geldiğini de ifade etti.

BAE’nin turizm ve uzay sektörü açısında Türkiye’den yatırımlara ve işbirliğine açık olduğunu belirten Zahiri, Türkiye’nin savunma sanayii konusunda attığı atılımı da yakından takip ettiklerini söyledi.