Gündem Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri

Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK’da, 7 Ekim’de yapılacak olağanüstü kongrenin ana teması belirlendi. Kongrede “Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri” ve “Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı” sloganları kullanılacak.

Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - AK Parti MYK, 7 Ekim’de yapılacak olağanüstü kongre öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında son toplantısını yaptı. MYK’da kongre için “Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri” ve “Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı” sloganları ana tema olarak belirlendi. 

Haberin Devamı

Toplantıda 7 Ekim’de gerçekleştirilecek olağanüstü kongre ve yerel seçim hazırlıkları ele alındı. Kongre için hazırlanan beş slogan masaya yatırılırken, “Türkiye Yüzyılı için hep yeni hep ileri” ve “Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı” sloganları ana tema olarak belirlendi. Ancak önümüzdeki günlerde Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ile AK Parti’nin kampanya koordinatörü Ertan Aydın’ın belirlenen sloganlara son şeklini vererek Erdoğan’a sunacağı öğrenildi. Toplantıda ayrıca AK Parti’nin 22 yılını anlatan bir video hazırlığı yapıldığı da belirtildi. 

Erdoğan’ın toplantıda parti yetkili kurullarına yönelik değişim mesajı verdiği ve “AK Parti, değişen ve kendini yenileyen bir partidir. Bu bizi biz yapan özelliklerimizden birisidir. Bu çatı altındaki herkes AK Parti’nin bir neferidir. Değişim elbette olacak. Bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımız oldu, yeni görev yapacak arkadaşlarımız da olacaktır” dediği ifade edildi.  

Haberin Devamı

Büyükelçilere davet 

Edinilen bilgiye göre, 7 Ekim’deki kongreye siyasi partilerin yanı sıra, 138 büyükelçi, yurt dışındaki siyasi partilerin temsilcileri, STK’lar ve düşünce kuruluşlarından yetkililer davet edilecek. 

İlişkilerin dalgalı seyrettiği Ermenistan, Yunanistan gibi ülkelerden diplomatik temsilcilere davet gidip gitmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı. 

Kongreye katılımın 40 bin kişiyi bulabileceği değerlendiriliyor. 

Toplantıda ayrıca Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Merkezi’nde Genel Sekreter olarak görev yapan Avukat Zuhal Aksoy’un AK Parti Almanya temsilcisi olarak atandığı da açıklandı.