Gündem Türkiye'den Gazze'ye sağlık koridoru! 155 Filistinli daha Ankara'da

Türkiye'den Gazze'ye sağlık koridoru! 155 Filistinli daha Ankara'da

14.02.2024 - 20:00 | Son Güncellenme:

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıların ardından sağlık hizmetine devam edemeyen 49 Gazzeli hasta ve beraberindeki 106 refakatçi Türkiye’ye getirildi.

Türkiyeden Gazzeye sağlık koridoru 155 Filistinli daha Ankarada

Türkiye, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıların ardından sağlık hizmetine ulaşamayan hasta ve yaralılara yönelik yardımlarını devam ettiriyor. Bu çerçevede Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonda yürütülen tahliye sürecinde tedavilerine devam edemeyen hasta ve yaralılara yönelik 8’inci tahliye gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

49’u hasta ve 106’sı refakatçi olmak üzere toplam 155 Filistinliyi taşıyan Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetlerine ait bir adet A-400M kargo tipi uçak, El-Ariş’ten havalanarak, Etimesgut Askeri Havalimanına iniş yaptı.

Etimesgut Askeri Havalimanı’nda hazır bekletilen ambulanslara alınan hastalar, hızlı bir şekilde Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Türkiyeden Gazzeye sağlık koridoru 155 Filistinli daha Ankarada

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Mısır El-Ariş’ten uçakla hareket eden Gazzeli hastalarla refakatçileri ülkemize ulaştı. Hastalarımızın tedavileri Ankara Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinde yapılacak. Saldırılar sonucu tedavi imkânlarından mahrum kalan hastalara karşı insanlık görevimizi yerine getireceğiz.