Gündem Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu ve Hürkuş göklerde! İzleyenleri büyüleyen anlar

Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu ve Hürkuş göklerde! İzleyenleri büyüleyen anlar

26.08.2023 - 18:43 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener, Türk Hava Kurumu Havacılık Festivali’nde izleyenleri büyüledi. Öte yandan yerli ve milli uçağımız Hürkuş da izleyenleri adeta mest etti.

Eskişehir’in İnönü ilçesi semalarında 'Smoke oil' ile gösteri yapan Şener’in havada sergilediği figürleri, Milli Akrobasi Pilotu olan babası Ali İsmet Öztürk katılımcılara anlattı. Baba ve kızının gösterisi, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Semin Öztürk Şener’in ardından gökyüzünde hünerlerini sergileyen yerli ve milli uçağımız Hürkuş, izleyenleri adeta mest etti.

“Havacılığımızı en yükseklere taşıyacağız”

Haberin Devamı

Alçak uçuşlar ile izleyicileri selamlayan Hürkuş pilotu Murat Özpala, kokpitten vatandaşlara seslendi. Özpala, gökyüzünden yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

Tüm havacılık severlere selamlar. Hürkuş kokpitinden selamlar. Yakında Hürjet var onu da getireceğiz. Ardından da Kaan gelecek. Ok yaydan çıktı. Durmak yok. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden devam edeceğiz. Havacılığımızı en yükseklere taşıyacağız. Gökyüzünden iletiyorum. Gençler istekli. Gençlerimiz için ne gerekiyorsa yapmak gerekiyor.”

Ayrıca festivalde gösteri yapan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Çelik Kanatlar, sergiledikleri gösterilerle takdirleri topladı.

Semin Öztürk'ün gösteri uçuşu büyük beğeni topladı

Türkiye’nin tek kadın akrobasi pilotu olan Semin Öztürk’ün akrobasi uçağıyla yaptığı gösteri ise büyük beğeni topladı. Türkiye’nin ilk akrobasi pilotu olan ve bir süre önce profesyonel uçuşlarını ‘emekli’ olarak bıraktığını açıklayan Ali İsmet Öztürk, sahnede kızı Semin Öztürk Şener’in yaptığı zor manevraları izleyenlere anlatırken, ‘İşte Türk Kadını’ ifadeleriyle de gösteri yapan kızına destek verdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu ve Hürkuş göklerde İzleyenleri büyüleyen anlar

Gökyüzünde uçağından saldığı dumanla kalp şekli çizen Semin Öztürk Şener’in gösterisini izleyenler de cep telefonlarına kaydetti. Gösteri sonunda Öztürk’ten imza almak isteyenler kurulan stantta uzun kuyruklar oluşturdu.