Gündem Twitter'a erişim sorunu!

Twitter'a erişim sorunu!

14.07.2022 - 15:14 | Son Güncellenme:

Sosyal paylaşım platformu Twitter'da yaşanan erişim sorunu gündeme oturdu. Dev sosyal Medya platformunda akış yenilememe ve tweet atamama sorunu yaşandı. Milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter'a girmek isteyenler anlık 'hata' mesajı ile karşılaştı.

Twittera erişim sorunu

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter'a girenler erişim problemi ile karşılaştı.

Haberin Devamı

15:00'da başlayan erişim probleminin nedeni bilinmezken, kullanıcılar, ana sayfadaki hareketleri yaklaşık 1 saat boyunca görüntüleyemedi.

 "SORUN SENDEN KAYNAKLANMIYOR" UYARISI

Yapılmak istenen işlemin ardından, 'Bir hata oluştu ama endişelenmene gerek yok, senden kaynaklanmıyor. Tekrar deneyelim' uyarısı verildiği belirtildi.

Konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Twittera erişim sorunu

DÜNYA ÇAPINDA KESİNTİ 

Bu tür kesintileri izleyen bir web sitesi olan Down Detector'a göre, çeşitli ülkelerde yaşanan ilk sorunlar öğle saatlerinde başladı.

Down Detector'da binden 'den fazla sorun raporu kaydedildi. Buna göre kullanıcılar hem uygulama hem de web sitesi aracılığıyla Twitter'a erişmekte zorlanıyor.

Sorunların çoğu, Birleşik Krallık'taki Londra ve Birmingham'ın yanı sıra ABD'deki New York ve Los Angeles dahil olmak üzere büyük şehirlerde rapor edildi. Twitter'ın çökmesine neyin sebep olduğu bilinmiyor.

Haberin Devamı

Twittera erişim sorunu

 

 

 

TWİTTER’DAN ELON MUSK’A DAVA

Öte yandan sosyal medya platformu Twitter ile ABD'li iş insanı Elon Musk arasındaki satın alma krizi, yargıya taşındı. Twitter yönetimi, 44 milyar dolarlık Twitter'ı satın alma anlaşmasından vazgeçen Elon Musk'a dava açtı. Delaware Chancery Mahkemesine yapılan şikayette, "Musk, imzaladığı anlaşma artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için Twitter'a ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddediyor" denildi. Hisse başına 54.20 dolar olarak anlaşılan satışın tamamlamasını talep eden Twitter yönetimi, Musk’ın anlaşmayı feshederken sunduğu gerekçelerin “bahane” olduğunu belirtti. Ayrıca anlaşmanın imzalanmasından bu yana Musk'ın Twitter aleyhinde kullandığı ifadelerin hisseler üzerinde aşağı yönlü baskıya yol açtığı kaydedilerek, "Anlaşmanın gerektirdiği gibi, piyasadaki gerilemenin maliyetini üstlenmek yerine Musk bu durumu Twitter'ın hissedarlarına çevirmek istiyor" ifadelerini kullanıldı.

 Musk, "birden çok hükmünün ihlal edildiği" gerekçesiyle anlaşmadan vazgeçmişti.

Twittera erişim sorunu

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk geçtiğimiz hafta, sahte hesapların sayısı hakkında yeterli bilgi verilmediği gerekçesiyle 44 milyar dolarlık Twitter'ı satın alma anlaşmasından vazgeçtiğini duyurmuştu. Musk'ın avukatı Mike Ringler, Twitter Yönetim Kuruluna yazdığı mektupta müvekkilinin sosyal medya platformunda "sahte veya spam" hesapların sayısına yönelik yaklaşık 2 aydır veri istediğini belirterek, "Twitter bu bilgiyi sağlayamadı veya vermeyi reddetti. Twitter, bazen Musk'ın taleplerini görmezden geldi, bazen haksız görünen nedenlerle reddetti" ifadelerini kullanmıştı. Ringler, Musk'ın Nisan ayında imzalanan anlaşmanın "birden çok hükmünün ihlal edildiği" gerekçesiyle anlaşmadan vazgeçtiğini kaydetmişti. Söz konusu bilgilerin Twitter'ın ticari ve finansal performansı için esas olduğunu vurgulayan Ringler, anlaşmada öngörülen işlemleri tamamlamak için de gerekli olduğunu ifade etmişti.

Haberin Devamı

 TWİTTER YÖNETİMİ YARGIYA BAŞVURACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ise yönetim kurulunun Musk ile üzerinde anlaşmaya varılan fiyat ve şartlardaki satın alma işlemini tamamlamak için uğraşacaklarını ve yasal yollara başvuracaklarını ifade ederek, "Delaware Mahkemesi'nde galip geleceğimizden eminiz" demişti.

Haberin Devamı

Delaware'deki söz konusu mahkeme, Twitter da dahil olmak üzere eyalette bulunan birçok şirket arasındaki ticari anlaşmazlıkları ele alıyor. Söz konusu haberlerin ardından Twitter hisselerinde yüzde 10'a kadar düşüş yaşanmıştı.

Twittera erişim sorunu