Gündem TYT YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

TYT YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır?

29.05.2018 - 21:50 | Son Güncellenme:

ÖSYM'nin hazırladığı YKS ve TYT sınavlarının yaklaşmasıyla, YKS ve TYT giriş belgesi sorgulaması nasıl yapılır gündemde merak edilen konular arasında yerini aldı. Sınava girecek olanların merak ettiği YKS ve TYT sınavları giriş belgelerinin sorgulanması hakkında biraz bilgi edinelim.

TYT YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, sınav giriş belgesi sorgulama nasıl yapılır

YKS ve TYT Sınav Belgesi Sorgulama

Haberin Devamı

Adayların girecek oldukları sınavların belgeleri ev adreslerine gönderilmeyecektir. Adaylar bu belgeleri sınava girmeden 10 gün önce temin etmeye başlayacaklar. Belgelerini sorgulamak için öğrencilerin öncelikle internete erişimi olan bir cihaza ihtiyaçları vardır. Daha sonrasında internet üzerinden ÖSYM'nin sitesine giriş yapmaları gerekmekiyor. ÖSYM sistemine giriş için kullanıcılardan T.C kimlik numarası ve ÖSYM merkezlerinden ya da okullarından aldıkları şifreleri isteniyor. Gereken yerlere bu bilgiler doğru şekilde girildiğinde aday işlemleri sistemi kullanıma açılmış oluyor.

Adaylar sınav giriş belgesi döküm panelinden sınav giriş belgelerine ulaşıp, çıktılarını alabilecekler. Sınav giriş belgesinde adayın kimlik bilgileri ile sınava girilecek il, ilçe, okul, sınav salonu bilgileri yer alıyor.

Haberin Devamı

Adaylar sınava yalnızca sınav giriş belgesinde belirtilen salonda girebileceklerdir.

İlgili kişiler her yıl olduğu gibi sınav yerleri açıklandıktan sonra öğrencilerin sınava girecekleri binaya gitmelerini öneriyorlar.

Sınav giriş belgesinin kaybolması durumunda adaylar tekrar aday işlemleri sisteminden sınav belgelerine ulaşabilir çıktısını alabilirler.

TYT YKS sınavları ne zaman yapılacak?

YÖK, Yükseköğretim Kurumları Sınavı 23-24 Haziran’da yapılacağını belirledi. Temel Yeterlilik Sınavı için sınava girecek adaylara önce 90 dakika, ikinci sınav içinse 180 dakika verilecek.

TYT YKS sonuçları ne zaman nasıl duyurulacak

Adaylar girecekleri sınavların sonuçlarını, sınavdan sonra en geç bir hafta içerisinde öğrenebilecekler. Ev adreslerine belge gönderimi olmadığı için sınav sonuçlarını da yine internete erişimi olan cihazlardan ÖSYM sayfasına giriş yaparak öğrenebilecekler. Sistemde sonuçlar, sınav sonuç bilgilerin de yer alacak.

ÖSYM adayların sonuçlarını kontrol etmeleri içinde “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Adaylar internet üzerinden bu siteye de giriş yaparak kontrollerini gerçekleştirebilecekler.