Gündem Uçak Bileti Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak Bileti Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

22.04.2015 - 13:30 | Son Güncellenme:

21. yüzyılda yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar artık internet ortamında kolayca satışı yapılabildiği gibi, kredi kartı ile taksitle sadece birkaç dakikada uçak bileti satın alınabilir hale geldi. Günümüzde binlerce online uçak bileti satışı yapan internet sitesi olmasına rağmen güvenli bir şekilde satış yapan siteler çok azdır.

Uçak Bileti Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternetten kolayca uçak bileti satın almak isteyen kullanıcıların en fazla dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi de 3D güvenlikli olarak satış yapıyor olmasıdır. Bugünkü yazımızda sizlere yurtiçi uçak bileti satışı yapan bir internet sitesi hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Tüm yurtiçi ve yurtdışı uçak biletlerini anlık olarak karşılaştırmamızı sağlayan, bütçemize ve seyahat planımıza en uygun seyahatleri birkaç saniye içerisinde kolayca yapmamızı sağlayan bir internet sitesi olan www.biletreyon.com hakkında birkaç pratik bilgi vermek istedik.

Tüm yurtiçi seyahatlerinde hiç kuşkusuz en konforlu seyahat aracı olarak havayolu taşımacılığı gösterilebilir. Ancak uçak bileti fiyatları dönem dönem havayolu şirketlerine göre, gelen uçak bileti talebine göre farklılıklar göstermektedir.

Ucuz uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken başlıca kurallar şöyledir;

1 Seyahat Tarihleriniz Esnek Mi?

Uçak bileti fiyatları özel günler ve bayram tarihlerinde talep çok fazla olmasından dolayı diğer günlere oranla daha yüksektir. Haftalar öncesinden, hatta aylar öncesinden gidilecek yerler belli olduğundan dolayı promosyonlu uçak biletleri çok çabuk tükenmektedir.

Bu nedenle ucuz uçak bileti satın almak isteyen yolcular, seyahat tarihlerini esnek tutarak daha ucuz uçak bileti satın alabilirler.

2. Erkenden Uçak Bileti Almak

Turizm sektöründe olduğu gibi uçak bileti sektöründe de erken rezervasyonlarda %50’ye varan indirimler olmaktadır. Yurtiçi uçak bileti satışları, uçuş tarihinden ortalama 9 ay öncesinden satışa çıkmaktadır. Satışa ilk çıkan uçak bileti klasman olarak en alt klasman olan promosyon biletler, diğer biletlere oranla %30-%50 daha ucuz olmaktadır.

Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da ucuz uçak bileti satın almak isteyen yolcuların; promosyonlu bilet alırken o biletlerin değişiklik ve iptali durumunda havayoluna göre değişen %80 civarında kesinti olmasıdır.

Pegasus promosyonlu uçak bileti satın alındığında, herhangi bir aksilik durumunda değişiklik ve iptal durumunda %75’e varan cezai işlemler yapılabilmektedir.

Türk hava yolları ve anadolujet havayolları’nda promosyonlu uçak biletlerinde durum daha farklıdır. Promosyonlu uçak biletlerinde Türk hava yolları ve anadolu jet havayolları hiçbir şekilde değişiklik ve iptal yapmamaktadır.

Sunexpress havayolları’nda da promosyonlu uçak biletleri, Türk hava yolları‘nda olduğu gibi kesinlikle iptal ve değişikliğe izin vermemektedir.