28.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
ANKARA Milliyet
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, öğrenci harçlarının kaldırıldığını açıkladı. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Arınç, “Birinci öğretim ve açık öğretimden alınan harçlar kaldırıldı. İkinci öğretimden alınan öğrenim ücreti devam edecek. Yaklaşık 3.5 milyon öğrenci harç vermeyecek” dedi.
Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada harçların kaldırılmasını müjde olarak duyurdu. Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite öğrencileri için harçların kaldırılacağı müjdesinin, dün bir kararnameyle gerçekleştirildiğini söyledi. Arınç, “Sayın başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır. 2011-2012 öğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından doğrudan istifade edecektir. Aynı şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir. Yine 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır” dedi.
Arınç, birinci öğretimden ve açık öğretimden harçların kaldırılmasının dün gerçekleştiğini Resmi Gazete’de kararnamenin yayımlananmasının ardından yürürlüğe gireceğini söyledi. Arınç, 3.5 milyon öğrencinin harç vermeyeceğini belirterek, “Ancak ikinci öğretimden alınan öğrenim ücreti devam etmektedir” dedi.