Gündem Üniversitede dehşet

Üniversitede dehşet

06.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Osmangazi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi Volkan Bayar, 4 akademik personeli silahla öldürdü. Saldırgan ve eşi gözaltına alındı. Birçok kişiyi FETÖ’cü olmakla suçlayan saldırganın da bu şekilde suçlandığı belirtildi.

Üniversitede dehşet

Eskişehir’deki Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne dün tabancayla gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar dört akademik personeli öldürdü. FETÖ’cü olmakla suçladığı bazı akademik personel tarafından daha önce şikâyet edilen ve hakkında FETÖ’cü olduğu iddiaları bulunan Bayar polise teslim oldu. Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırganın Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden geldiğini belirterek, “Personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında soruşturma vardı. Problemli bir kişiydi. Dekanın makamına tabancayla girmiş. Dekanı bulamayınca yan odadaki dekan yardımcısını vurmuş. Araştırma görevlilerini ve öğretim görevlisini vurduktan sonra tabanca tutukluk yapınca fakülteden ayrılmış” dedi.

Haberin Devamı

Peş peşe ateş etti

Türkiye’yi şoke eden vahşet dün Osmangazi Üniversitesi’nin Meşelik Kampüsü’ndeki Eğitim Fakültesi’nde yaşandı. Fakültenin ikinci katına çıkan Bayar, cebinden çıkardığı tabancayla fakülte sekreteri Fatih Özmutlu’yu vurdu. Ardından yan odaya geçen Bayar, Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın’a ateş etti. Bayar ardından 3. kata çıktı ve odada bulunan öğretim üyesi Serdar Çağlak ile araştırma görevlisi Yasir Armağan’a ateş etti. İhbar üzerine kampüse çok sayıda polis sevk edildi. Volkan Bayar, fakültenin kapısına gelen polislere teslim oldu. Sağlık ekipleri Bayar’ın vurduğu dört kişinin öldüğünü belirledi.

Hedefi dekandı

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönen, “Araştırma görevlimiz dekan beyin odasına girmiş. Dekan bey odada yokmuş, tesadüfen fakülte sekreterimiz odadaymış, Fatih beyi vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımıza ateş etmiş. Sonra üst katta iki araştırma görevlisini vurmuş. Elinde silahla fakülteden çıkmış. Uzaklaşırken polis yakalamış” dedi. Saldırganın Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden doktora için geldiğini, psikolojik sorunları olduğunu tahmin ettiğini dile getiren Gönen, “Bu araştırma görevlisi ile ilgili bir soruşturma yürütüyoruz. Problemli bir kişiydi. Psikolojik sorunlar yaşadığını tahmin ediyorum. Fakültede zaman zaman sözlü saldırıda bulunan bir yapıya sahipti. Psikolojik sorunlar yaşadığına yordum. Kesin bir belgem yok. Akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle devam eden bir soruşturma vardı” dedi.

Haberin Devamı

Karşılıklı FETÖ suçlaması

Saldırganın fakültede bazı kişilerin FETÖ’cü olduğuyla ilgili iddiaları bulunduğunu belirten Gönen, “Bu araştırma görevlisinin ilgili fakültede bazı kişilerin FETÖ’cü olduğu iddiaları vardı. Mahkemede de bu tür beyanları oldu. Dolayısıyla bu kişinin iddiada bulunduğu diğer kişilerle tartışmaları olmuştur” diye konuştu. Saldırganın eşi Saadet Aylin Bayar da dün akşam gözaltına alındı. - EYÜP KELEBEK-KEMAL ATLAN Eskişehir DHA, AA

Cumhurbaşkanı YÖK Başkanı’nı külliyeye çağırdı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Volkan Bayar’ın 4 akademisyeni öldürmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ı Külliye’ye çağırdı. Erdoğan’ın, saldırıyla ilgili olarak Saraç’tan bilgi aldığı kaydedildi. Dehşet verici saldırıdan ve can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatlarını kaybeden akademisyenlere Allah’tan rahmet dilediği belirtildi.

Haberin Devamı

Saraç’tan mesaj

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise twitter’da yaptığı paylaşımda, 4 akademisyenin öldüğünü üzüntüyle öğrendiklerini belirtti. Saraç, “Bu dehşet verici olay hepimizi derinden sarsmıştır. Görevleri başında hayatını kaybeden akademisyenlerimize rahmet niyaz ederim” dedi. Saraç, YÖK Denetleme Kurulu’ndan bir üyeyi de olaya ilişkin idari soruşturma yapmak üzere görevlendirdi.

‘Meslektaşlarına asılsız suçlamalar yöneltti’

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 4 akademisyeni öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar (37) ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı. Gazi Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olan Bayar’ın Amerika’da Denver Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptıktan sonra Türkiye’ye dönerek YÖK’ün Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Osmangazi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı belirlendi. Bayar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde eğitim programları ve öğretim ile eğitimde araştırma yöntemleri ve istatistik alanlarında doktora da yapıyordu.

Üniversitede dehşet

Eşiyle aynı bölümde

Bayar’ın aynı fakültede aynı alanda araştırma görevlisi olan eşi Saadet Aylin Bayar’ın da Gazi Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra eşiyle aynı yıl Denver Üniversitesi’nde aynı alanda yüksek lisans yapması, döndükten sonra ise aynı okulun aynı bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başlamış olması dikkati çekti. Aylin Bayar da örneğine çok az rastlanır biçimde ÖYP ile atandığı Osmangazi Üniversitesi’nde eşiyle aynı bölümde aynı alanda doktora yapma imkanı buldu.

Şikayetler dikkate alınmadı

Bayar’ın, fakültedeki birçok kişi hakkında asılsız suçlamalarda bulunduğu, bu nedenle üniversiteden atılan, hakkında dava açılanlar olduğu, suçlamaların asılsız olduğunun anlaşılmasının ardından hakkında onlarca tazminat davası açıldığı, buna rağmen şikayetlerin dikkate alınmayarak, görevine devam etmesinin kararlaştırıldığı iddia edildi. -AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara


‘Korkulan insandı’

Üniversitede dehşet

Saldırganın hedefindeki asıl kişi olduğu öne sürülen Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel, olay sonrası Twitter’dan paylaştığı videoda, “Arkadaşlar ben iyiyim. Akli dengesi yerinde değil, pek çok kişiyi şikâyet eden bir insan. Dört arkadaşımızın görev başında şehit düştüğünü öğrendik. Bir program için dışarıdaydım. Saldırgan, korkulan bir insandı” dedi.

Haberin Devamı

‘Defalarca şikayet ettik’

Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayşe Aypay vahşetin ardından isyan etti. Saldırganın herkesi FETÖ’cülükle suçladığını belirten Aypay şunları söyledi: “Onun hakkında adliyeye suç duyurusunda bulunmuştum. FETÖ’cülük ile ilgili İftiraları ve hakaretleri nedeniyle savcılık beni ifadeye çağırmıştı, oradaydım, yoksa bugün ben de 5. cenazeydim. YÖK ve rektörlük bugüne kadar hakkında neden işlem yapmadı? 1.5 yıldır defalarca şikayet ettik. Tüm dilekçelerimizin üstüne yattılar. Dokundurtmadılar. Volkan’ı korumanın bedelini kim ödeyecek? Eşim, Volkan’ın iftiraları yüzünden işinden atıldı, 5.5 ay hapis yattı. Bir sürü arkadaşım mağdur oldu. Bütün bunlara rağmen rektörlük onu korudu. Volkan Bayar denilen tescilli FETÖ’cüyü kimse görmek istemedi.”

Haberin Devamı

Öğretim görevlisi Dr. Neslihan Bay da hakkında soruşturma dahi açtıramadıkları Volkan Bayar’ın akıl sağlığının yerinde olmadığı yönünde de şikayetlerde bulunduklarını belirtti. Bay, “Önüne gelene FETÖ’cü diyordu. Bu yüzden eşim ihraç oldu ve beraat etti. Tüm hocalar beraat etti ama bu kişiye hiçbir işlem yapılmadı. Emniyete, üniversiteye defalarca şikayet dilekçesi verdik, hiçbir işlem yapmadılar. Bugün göz göre göre hocalarımız canlarından olmuştur. Araştırın, rektörlüğe, dekanlığa, emniyete kaç dilekçe vermişiz?”

SALDIRGANIN İFADESİNİ VALİ AÇIKLADI:
Zarfı okuyunca sinirlenip aracından silahını almış

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, katil zanlısı Volkan Bayar’ın emniyette verdiği ifadesini basın mensuplarıyla paylaşarak şunları söyledi: “Kendisi ve eşi sözlü ve fiili saldırıda bulunduğu iddiasıyla Yasir Armağan tarafından şikayet edilmiş. Bunun ardından ESOGÜ Rektörlüğü tarafından hakkında idari soruşturma açılmış. Yürüyen soruşturmada, soruşturmacı, bunların savunmasını almak üzere yazı yazıyor ve ‘19 Nisan’da şu odada bulunup savunmanızı vermenizi rica ederim’ diyor. Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor, zarfı okuyor. Zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini, aşağıdaki otoparkta bulunan aracına inip bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan’ın odasına girerek ateş ettiğini, daha sonra da diğer odalara girerek olayı işlediğini ifade etmiş. Olay çok farklı yönlere çekilmek isteniyor. Başsavcılığımız olaya el koydu. Üç cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Olay tüm detaylarıyla ayrıntılı şekilde inceleniyor.” -AA