Gündem Bahar döneminde üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? Üniversiteler ne zaman açılıyor? İşte, tarih...

Bahar döneminde üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? Üniversiteler ne zaman açılıyor? İşte, tarih...

02.02.2021 - 19:00 | Son Güncellenme:

Dün akşam gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan İlköğretim Ortaokul ve Liselerde yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihleri açıklamıştı. Yapılan açıklamanın ardından binlerce Üniversite öğrencisi Bahar döneminde yüz yüze eğitim başlayacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. YÖK başkanı Yekta Saraç'tan henüz bir açıklama yapılmazken öğrenciler merak içerisinde bu sorunun yanıtını arıyor. Peki Üniversitelerde Bahar döneminde yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Bahar döneminde üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı Üniversiteler ne zaman açılıyor İşte, tarih...

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime devam eden binlerce Üniversite öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlköğretim, Ortaokul ve Lise'lerde eğitim öğretimin başlayacağı tarihi köy okullarında 15 Şubat şehirlerde ise 8. ve 12. sınıflardan başlamak üzere 1 Mart tarihinden itibaren yüz yüze eğitim başlayacağını açıkladı

Haberin Devamı

Bu açıklamanın ardından Üniversite öğrencileri YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılacak olan açıklamaya gözünü dikti. Yekta Saraç yaptığı son açıklamasında Sağlık Bakanlığı verilerine ikinci dönem için ele alacağız bu görüşe göre Üniversitelerimize yönlendireceğiz açıklamasında bulunmuştu.

ÜNİVERSİTELER'DE EĞİTİME BAŞLANABİLMESİ İÇİN YÖK'TEN AŞI TALEBİ

“ Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en kısa zamanda başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personelinde kademelendirme yapılarak öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır” açıklaması yer aldı. Üniversitelerin açılması için henüz net bir tarih ve bilgi yer almazken vaka sayısı, aşılama çalışmalarının verimliliği, ve koronavirüs tablosundaki gidişata göre üniversitelerin açılmasına karar verilecek.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILIYOR?

YÖK, Sağlık Bakanlığı'na üniversitelerin açılmasına, yüz yüze eğitime geçmesine yönelik yazı gönderdi. Buna göre, YÖK tarafından, küresel salgın nedeniyle yükseköğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlatılmasına karar verilerek örgün eğitim müfredatının, % 40’ a kadarının uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılabilmesi ve karma öğretim uygulayabilmeleri için üniversitelere geniş bir alan bırakıldığı hatırlatıldı.