Gündem Ekim'de Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler'de yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

Ekim'de Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler'de yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

11.10.2020 - 15:48 | Son Güncellenme:

Yurt genelindeki milyonlarca öğrenci ve öğretmenin gözü kulağı YÖK'te.. Bu yıl yüz yüze eğitim görüp görmeyeceğini araştıran üniversite öğrencileri oldukça sabırsız. Peki YÖK tarafından üniversitelerin eğitim şekline yönelik açıklama geldi mi?

Ekimde Üniversiteler açılacak mı Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor

Tüm dünyada ve ülkemizde eğitime de büyük bir darbe vuran korona virüs salgını devam ediyor. Konuya ilişkin birbiri ardına açıklamalar yapan okullar, üniversite eğitimi hakkında nasıl kararlar aldı? Bu yıl üniversiteler açılacak mı merak konusu. İşte detaylar...

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?


Üniversitelerin ne zaman açılacağı ile ilgili daha önce yapılan açıklamada YÖK Başkanı Yekta Saraç, ‘YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik.’ demişti.

Haberin Devamı

Bazı üniversiteler eğitimlere uzaktan eğitim şekli ile başlayacağını duyurdu. Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, 'Sevgili öğrencilerimiz, YTÜ Senatosu 2020-21 Güz yarıyılında eğitim-öğretimin “uzaktan eğitim” yöntemiyle yapılmasına karar vermiştir.' denildi.

HANGİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN OLACAK?

Marmara Üniversitesinde de 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğretim faaliyetlerini uzaktan (çevrimiçi) gerçekleştirilecek.

Güz döneminde öğretime uzaktan devam edeceğini açıklayan üniversiteler arasına Akdeniz, Trakya ve Balıkesir üniversiteleri de katıldı.

Munzur Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi bir açıklama yaparak güz yarıyılını uzaktan eğitimle yürüteceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Konya'da Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi ortaklaşa olarak 2020-2021 eğitim- öğretim yılı güz yarıyılının uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilmesi yönünde karar aldı.

Üniversitelerin resmi internet sitelerinden diğer kurumlarla ilgili açıklamaları takip edebilirsiniz.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? HANGİ SINIFLAR OKULA GİDECEK?

MEB tarafından yayımlanan duyuruda 12 Ekim Pazartesi günü okulların açılacağı belirtildi. Bakan Selçuk, ilkokul 1'inci sınıflarla birlikte, 12 Ekim tarihinde 2. 3. 4. 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu.