Gündem Uzun Çarşı esnafı ayakta kalmaya çalışıyor

Uzun Çarşı esnafı ayakta kalmaya çalışıyor

28.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Antakya ilçesinde yer alan tarihi Uzun Çarşı, depremde büyük yıkıma uğradı. Hatay’da ticaretin kalbi olan çarşıdaki 2 bin 500 iş yerinden 600’ü yıkıldı.

Uzun Çarşı esnafı ayakta kalmaya çalışıyor

UĞUR YILDIRIM / HATAY - 3.5 kilometre uzunluğundaki çarşıda, esnaf yıkıntılar arasında dükkanlarını açmaya başladı. Kent genelinde yaşanan toplu ulaşım, su, elektrik sıkıntısı çarşı esnafının da belini büküyor. 

Haberin Devamı

Uzun Çarşı’nın simge dükkanlarından Çınar Altı Künefe’nin sahibi Fatih Uzunparmak, “Hatay’da hayat bir türlü normale dönmedi, biz de normale dönmedik. Çarşı yağmurda çamur oluyor, güneşli havada toz toprak doluyor. Bir içme suyumuz bile yok. Turist zaten gelmiyor, şehirde ulaşım sıkıntısı olduğu için Hataylılar da çarşıya ulaşmakta zorluk çekiyor” dedi. 

BAŞTAN YAPILACAK

Uzun Çarşı Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Hançer Gündüz ise, dükkanların yüzde 70’inin açıldığını belirterek, “Enkazlar toplandı, büyük bir çalışma yapıldı. 3-4 ay içerisinde Uzun Çarşı tamamen yıkılacak. Bu dönemde esnafın mağdur olmaması için hemen yan taraflara dükkanların taşınacağı çarşılar yapılıyor. En kısa zamanda eski günlerimize döneceğiz” diye konuştu.