Gündem Vali Güler: 13’ündeki eylemle ilgili bildirim 15’inde yapıldı

Vali Güler: 13’ündeki eylemle ilgili bildirim 15’inde yapıldı

09.05.2010 - 00:52 | Son Güncellenme:

İstanbul Valisi Muammer Güler, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik bir suikast planladığı yolundaki iddialara ilişkin, “13’ünde yapılacağı ifade edilen eylemle ilgili emniyete ayın 13’ünde değil, 15’inde bildirimde bulunulmuştur. Derhal kanunun gereği yapılmıştır” dedi

Vali Güler: 13’ündeki eylemle ilgili bildirim 15’inde yapıldı

15 Nisan tarihi itibarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi’ne e-mail yoluyla bir ihbar mektubu intikal ettiğini belirten Güler, “O ihbar mektubu üzerine Emniyet Müdürlüğü derhal, hiç gecikmeden, gerekli önleyici tedbirleri almak, bilgilendirilmek ve koruma tedbirlerini en üst düzeyde sağlamak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gerekli bildirimde bulunmuştur. Hiçbir gecikme yoktur. Bunun dışında gerekli araştırmaya başlanmıştır. Konu Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettirilmiştir. Halen de araştırması ve diğer işlemleri Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülmektedir” dedi.

‘Gecikme yok’
Bütün adli işlemlerin, ilgili adli makamların talimatları üzerine yürütüldüğünü, herhangi bir gecikmenin olmadığını anlatan Güler, şöyle konuştu:
“13’ünde yapılacağı ifade edilen eylemle ilgili emniyete ayın 13’ünde değil, 15’inde bildirimde bulunulmuştur. Derhal kanunun gereği yapılmıştır. Yetkililere de CHP Genel Başkan Yardımcısı’na da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde müdürümüzün ve ilgili yetkililerin bilgilendirmesi olmuştur. (Bir gazetecinin, ‘İhbar mektubunun Önder Sav imzalı olduğu söyleniyor’ demesi üzerine) E-mailde imza yok. E-maildeki adres emniyet müdürlüğü tarafından araştırıldı. Bir ikamet olmadığı, boş bir inşaata ait olduğu belirlendi. İsmi geçenlerle ilgili olarak gerekli araştırma yapılıyor.”

Haberin Devamı

‘YENİ BİR ŞEY YOK’
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, Baykal’a yönelik suikast ihbarıyla ilgili soruları üzerine, “O konuda Sayın Valimiz açıklamayı yaptı. Onların işidir. Zaten benim yeni söyleyeceğim bir şey yok. Herhangi bir gelişme de yok” dedi.