Gündem Veliefendi Hipodromu'ndaki yangının sebebi belli oldu! Bir kişi gözaltında

Veliefendi Hipodromu'ndaki yangının sebebi belli oldu! Bir kişi gözaltında

05.08.2023 - 14:12 | Son Güncellenme:

Bakırköy'de Veliefendi Hipodromu çevresinde çıkan yangınların sebebi belli olurken olayla ilgili bir kişinin saklandığı derede gözaltına alındığı bildirildi.

Bakırköy'deki Veliefendi Hipodromu'nun çevresinde 6 araç dün akşam saat 22.40'ta çıkan yangında küle döndü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

O yangından 2 saat sonra bu sefer Turan Güneş Bulvarı'ndaki sazlık bir alanda 5 farklı noktada aynı anda yangın çıktı. alevlerin büyümesi üzerine çevredekiler polise ve itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken polis, 5 ayrı noktada aynı anda çıkan yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı.

Veliefendi Hipodromundaki yangının sebebi belli oldu Bir kişi gözaltında

ŞÜPHELİYİ ELBİSELERİ ELE VERDİ

İstanbul emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince konuyla ilgili inceleme başlattı. Yapılan çalışmalarda çevredeki güvenlik kameralarını izleyen polis, hem hipodrum çevresinde hem de sazlık alan bölgesinde üzerinde beyaz tişört ile mavi kot pantolon olan 35 yaşlarındaki kişinin gezdiğini belirledi. Ekipler eşkal bilgilerinden şüphelinin S.D. olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Veliefendi Hipodromundaki yangının sebebi belli oldu Bir kişi gözaltında

DERENİN İÇİNDE YAKALANDI

Şüphelinin daha önce seyis olarak çalışmakta iken 1 yıl önce işten çıkarıldığını tespit eden polis, S.D.'nin suç kayıtlarını inceledi. S.D.'nin asayiş suçlarından kaydı olduğunu gören polis, herhangi bir terör bağlantısına rastlamadı. Şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, S.D.'nin Bakırköy ilçesi Yeni Mahalle Çırpıcı Deresi civarında olduğu tespit edildi. Bölgede arama yapan ekipler, şüpheliyi Marmaray Köprü altında derenin içinde yakaladı. Gözaltına alınan S.D.'nin işlemleri devam ediyor.

Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Tem Şube Müdürlükleri olarak, 04.08.2023 tarihi saat: 22.40 sıralarında Zeytinburnu Veliefendi Hipodromunda meydana gelen yangın/kundaklama olayı ile ilgili inceleme başlatılmıştır.

İncelemelerde; 6 adet aracın muhtelif düzeylerde hasar gördüğü, herhangi bir ölü/yaralı olmadığı anlaşılmış, kamera çalışmalarında üzerinde beyaz T-Shirt, mavi kot pantolon bulunan yaklaşık 35 yaşlarında bir erkek şahsın şüpheli olabileceği değerlendirilmiştir. 05.08.2023 tarihi saat: 00.40 sıralarında olay yeri yakınlarında bulunan Turan Güneş Bulvarı yanı sazlık alanda 5 ayrı noktada daha yangın/kundaklama olayı meydana geldiği belirlenmiş, adı geçen bölgede yapılan kamera çalışmalarında da yine aynı şüpheli şahsın görüntülerine rastlanmıştır.

Haberin Devamı

Eşkâl bilgileri ve yapılan araştırma neticesinde; şüpheli şahsın S.D. isimli şahıs olduğu, şahsın daha önce seyis olarak çalışmakta iken 1 yıl önce işten çıkarıldığı öğrenilmiş, şahsın asayiş suçlarından kayıtları olduğu görülmüş, ancak terör örgütleri ile ilgili herhangi bir iltisakına/bağlantısına rastlanmamıştır.

Şüpheli S.D. isimli şahıs, 05.08.2023 tarihi saat: 08.15 sıralarında olay yeri olan hipodrom yakınlarındaki Bakırköy ilçesi Yeni Mahalle Çırpıcı Deresi Marmaray Köprü altında yakalanmıştır.

Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs hakkında ilgili birimlerce yürütülen tahkikat işlemleri devam etmektedir.