Gündem Venedik Film Festivali programı açıklandı

Venedik Film Festivali programı açıklandı

27.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

70. Venedik Film Festivali’nin programı açıklandı. Bu yıl jüri başkanlığını ünlü İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci’nin üstlendiği Altın Aslan ödüllü ana yarışmada şimdilik 19 film var, festivalin ileriki günlerde ekleme yapması bekleniyor. Venedik Film Festivali, 28 Ağustos - 7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

Venedik Film  Festivali programı açıklandı


Yarışmada dikkat çeken yönetmenlerden biri Stephen Frears. Yönetmenin yeni filmi “Philomena”, 50 yıl önce evlatlık verdiği çocuğunu bulmaya çalışan bir kadını konu alıyor. Terry Gilliam ise merakla beklenen yeni filmi “The Zero Theorem”de hayatın anlamı olup olmadığını ortaya çıkaracak bir matematik denklemini çözmeye çalışan dahi bir adamın hikayesiyle Altın Aslan şansını deneyecek.
2004 yapımı “Birth”den beri sinema filmi çekmeyen, video kliplerin Stanley Kubrick’i lakaplı Jonathan Glazer da “Under the Skin”le Altın Aslan için yarışan diğer bir yönetmen.
Festivalin yan bölümlerinden Venedik Günleri’nde (Venice Days) gösterilecek 12 film arasında Deniz Akçay Katıksız’ın ilk filmi “Köksüz” de bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından gelen filmlere yer veren bölüm, orijinal bir anlatım dilini esas alıyor. Başrollerini Ahu Türkpençe, Lale Başar ve Savaş Alp Başar’ın paylaştığı film, sorunlu bir ailenin hikayesini konu alıyor. Film, ulusal yarışmada bulunduğu 32. İstanbul Film Festivali’nden Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü ile dönmüştü.
Festivalin diğer yan bölümü Ufuklar’da da Belçika’da yaşayan yönetmen Bülent Öztürk’ün yönettiği “House with Windows”u da var. Film, namus cinayetlerini konu alıyor.