Gündem ‘Yaratıcı minikler’ Antep’te sahnede

‘Yaratıcı minikler’ Antep’te sahnede

22.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Farklı kentlerde yaşayan çocukların kaynaşmasını ve kentin kültürel değerlerini tanıması için gerçekleştirilen ‘Çocuklar ve Kentler’ projesi kapsamında, Gaziantep’te buluşan 136 ‘Yaratıcı Çocuk’, tiyatro ve dans gösterileri sundu.

‘Yaratıcı minikler’ Antep’te sahnede


Geçtiğimiz 10 yıl boyunca 300’den fazla okulda sergi, dinleti, gösteri, yarışma ve atölye çalışması yapan Yaratıcı Çocuklar Derneği, 10. yılında “Çocuklar ve Kentler” projesini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdi. Farklı kentlerden gelen çocukların görev aldığı etkinliğin açılış töreni dün Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Açılışa Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan katıldı.

136 çocuk buluştu
Etkinlik kapsamında Gaziantep, İstanbul ve Edirne gibi farklı illerden gelen 136 öğrenci buluştu. Gaziantep için özel olarak yazılan, kentin tarihçesini anlatan “Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Gaziantep” adlı oyuna 6 okul drama, 6 okul koro ve 1 okul da orkestra ile katıldı.