Gündem Yardıma ‘engel’ yok

Yardıma ‘engel’ yok

19.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek önderliğinde kurulan Erciyes Engelliler Kooperatifi (EREK) üyeleri, depremzedeler için atkı ve bere üretiyor.

Yardıma ‘engel’ yok

Günde 400 adet üretilen atkı ve bereleri depremzedelere ulaştırarak, soğuktan korunmalarına katkıda bulunmak istediklerini söyleyen Kooperatif Başkanı Kadircan Gökalp, “Engelliler olarak ‘ne yapabiliriz’ diye düşündüğümüz zaman aklımıza bu geldi” dedi. Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan eğitimci Haluk Ateşer, deprem bölgesinde tuvalet ihtiyacını giderecek bir çalışma yaparak kendi tasarladığı tuvaletleri bölgeye gönderdi. Ankara’da otomobiller için yanmaz koltuk kılıfı üreten firma, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda depremzedeler için uyku tulumu imal etmeye başladı.

Haberin Devamı

Besiciler unutulmadı

Sivas merkeze bağlı Başsöğüt köyü sakinlerince başlatılan kampanya ile köylülerden toplanan 20 büyükbaş, açık artırmayla 301 bin TL’ye satıldı. Aralarında 89 bin lira da toplayan köylüler, toplam 390 bin lira ile yardım zincirine destek oldu. Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından besiciler için yem desteğinden sonra aşı desteği içinde çalışma başlatıldı. İki personel ile birlikte aşı nakil aracı Kahramanmaraş deprem bölgesine görevlendirildi. Mardin’de, çiftçiler deprem bölgelerindeki hayvanlar için beş TIR saman, arpa ve yem gönderdi. Kütahya’da lise öğrencileri, afetzede çocuklar ve ailelerin üşümemesi için uyku tulumu, eşofman, içlik, atkı, bere, mont ve temizlik malzemeleri üretti.

Yardıma ‘engel’ yok


Yazarlar