Gündem BUGÜN (17 Mart) OKULLAR TATİL Mİ? Perşembe okul var mı, yok mu? Kar tatili olan iller...

BUGÜN (17 Mart) OKULLAR TATİL Mİ? Perşembe okul var mı, yok mu? Kar tatili olan iller...

17.03.2022 - 01:53 | Son Güncellenme:

Bugün okul var mı, tatil mi oldu? Ülke genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle il ve ilçelerden peş peşe tatil kararı geliyor. Valilikler kar tatili açıklamasını paylaşılıyor. Gözler 17 Mart Perşembe gününde! Peki, hangi illerde okullar tatil?

BUGÜN (17 Mart) OKULLAR TATİL Mİ Perşembe okul var mı, yok mu Kar tatili olan iller...

Valilik açıklamaları geliyor! Okullarla ilgili son dakika gelişmeleri de öğrencilerin yakın takibinde. Kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi nedeniyle eğitime ara kararları veriliyor. Haftanın sonuna doğru öğrenci ve öğretmenlerin aklında bir soru var, '17 Mart okullar tatil mi?...

Haberin Devamı

BUGÜN (17 MART) OKULLAR TATİL Mİ?

Valilik açıklamalarına göre tatil kararı gelen iller şöyle:

Rize

Rize merkez ve ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.

Rize'nin merkez ve ilçelerinde devam etmekte olan kar yağışı şiddetini sürdürüyor. Meteorolojinin Karadeniz Bölgesi'nde yapmış olduğu kuvvetli kar yağışı uyarısının ardından Rize Valiliği açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm okullarda (ilk, orta, lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmi ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında 17 Mart 2022 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Artvin

Artvin merkez ve bağlı köyler olmak üzere Şavşat ve Murgul ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bölgemizde etkisini gösteren yoğun kar yağışına bağlı olumsuz hava koşulları ve buzlanma tehlikesi nedeniyle; meteorolojik uyarılar da dikkate alınarak; 17.03.2022 Perşembe günü Artvin Merkez ve Merkeze bağlı köyler ile Şavşat ve Murgul ilçelerimizde eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

Gümüşhane

Yoğun kar yağışı, kuvvetli buzlanma ve don olayının sağlık, ulaşım v.b. olumsuz etkilerinin olabileceği değerlendirildiğinden, İlimiz Kürtün İlçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri eğitimine 17.03.2022 (Perşembe) tarihinde bir gün süre ile ara verilmiştir.Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de belirtilen günde idari izinli sayılacaktır.

Trabzon

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Şalpazarı ve Tonya ilçelerinde 17 Mart 2022 Perşembe günü tüm kademelerdeki eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada Akçaabat, Arsin, Araklı, Çarşıbaşı, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerinde ise taşımalı eğitime ara verildiği kaydedildi.

16 MART TATİL OLAN İLLER

Rize

Rize'de geçen hafta cuma gününden bu yana merkez ve ilçelerinde süren kar yağışı şiddetini sürdürüyor. Ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi. Rize Valiliği tarafından yapılmış olan açıklamada, “Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm okullarda (ilk, orta, lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmi ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında 16 Mart 2022 Çarşamba günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Van

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ''Olumsuz hava şartları nedeniyle 16.03.2022 Çarşamba günü İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerimizde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim (Lise, Halk Eğitim, RAM, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri dahil) 1 gün tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli idari izinlidir.'' ifadelerine yer verdi.

Ordu

İlimizde devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle; Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerimizdeki okulların tamamında,

Perşembe ilçemizde; taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için, Altınordu, Fatsa, Ünye ilçemizde; Kırsal Mahallelerdeki okullar ile İlçe genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için, 16 Mart 2022 Çarşamba günü 1 (bir) gün süreyle eğitime ara verilmiştir.

Tamamen ve kısmen eğitime ara verilen ilçelerimizde; engeli olan ve hamile kamu görevlilerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır.

Giresun

Haberin Devamı

Köy okullarında eğitim öğretime, 16 Mart 2022 Çarşamba günü 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir.

İl Merkezinde ki okullarda yüz yüze eğitime devam edilecek olup, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler aynı gün idari izinli sayılacaklardır.

EĞİTİME 1 (BİR) GÜN ARA VERİLEN İLÇELER

Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce ve Şebinkarahisar ilçelerinde tüm okullarda eğitim öğretime 16 Mart Çarşamba günü 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir.

SADECE KÖY OKULLARI VE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLEN İLÇELER

Bulancak (Yalıköy Şehit Üsteğmen Barış Çakır İO/OO hariç), Espiye (Cibril İO/OO hariç), Keşap, Piraziz, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerine bağlı köy okullarında eğitime öğretime, 16 Mart 2022 Çarşamba günü 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Bu ilçelerin merkezinde bulunan okullarda yüz yüze eğitim öğretime devam edilecek olup, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler aynı gün İdari izinli sayılacaklardır.

EĞİTİME DEVAM EDİLEN İLÇELER

Alucra, Çamoluk, Eynesil ve Görele ilçelerinde ise eğitim öğretime normal olarak devam edilecektir.

Ağrı

Etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla, İlimiz genelinde (merkez ve tüm ilçelerimizde) bulunan köy okullarımızı ve taşımalı eğitim gören öğrencilerimizi kapsayacak şekilde 16 Mart Çarşamba günü için eğitime 1️ gün süre ile ara verilmiştir.

Trabzon

Trabzon'da kar tatili valilik kararı ile 8 ilçede devam ediyor. Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada "Olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle ilimize bağlı Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Şalpazarı ve Tonya ilçelerimizde tüm kademelerdeki eğitim kurumlarında eğitim öğretime 16.03.2022 Çarşamba günü bir gün ara verilmesine; ayrıca engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına; Araklı, Arsin, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde ise aynı gün sadece taşımalı eğitime bir gün ara verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Samsun

Samsun'da kar yağışı nedeniyle 3 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Samsun'da özellikle kentin yüksek kesimlerindeki ilçelerde 3 gündür kar yağışı devam ediyor. Kar yağışının sürmesinin beklenmesi üzerine Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.