Gündem ‘Yaşıyoruz  yardım getirin’

‘Yaşıyoruz  yardım getirin’

07.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremde büyük hasar gören Hatay’da yolların kapanması nedeniyle ilçelere yardım ulaştırılamıyor. Enkazlardan ‘Yaşıyoruz, yardım getirin’ seslerini duyan vatandaşlar kendi çabalarıyla yakınlarını kurtarmaya çalışıyor.

‘Yaşıyoruz  yardım getirin’

Depremin ardından sosyal medyada da çok sayıda kişi yakınlarına ulaşamadığını belirterek yardım talebinde bulundular. Hatay’da evlerinin çöktüğünü, yakınlarının enkaz altında kaldığını ve onlara ulaşamadıklarını belirten çok sayıda kişi yetkililerden yardım istedi. Hatay’da ulaştığımız vatandaşlar, enkazlardan ‘Yaşıyoruz, yardım getirin’ seslerinin yükseldiğini anlatıyor. Yoların kapanması nedeniyle kurtarma ekiplerinin bölgeye gelememesi nedeniyle, vatandaşların kurtarma çalışmalarını kendi çabalarıyla yürüttüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı

Antakya İlçesi’ndeki 151 bin nüfuslu Defne ilçesinin çoğu enkaz altında. Yıkılan binaların yollara doğru devrilmesi, yolların yarılması ve otobanların göçmüş olması nedeniyle arama kurtarama ekiplerinin yardım için bu alanlara giremediği öğrenildi. Aileleri enkaz altında kalan dışarıdaki vatandaşlar yardım ulaşamayınca kendi çabalarıyla yakınlarını enkaz altından çıkarmaya çalıştıkları öğrenildi. Enkaz altında yakınlarına seslenen vatandaşların, “Biz buradayız, yaşıyoruz, yardım getirin” dedikleri öğrenildi. Ayrıca Yine Antakya’daki Armutlu Mahallesi, Gündüz Caddesi, Sümerler Mahallesi, Akdeniz Mahallesi, Kışlasaray Mahallelerine ulaşmak güçlük çekildiği belirtiliyor.

Fenomen Taha Duymaz enkaz altında

Haberin Devamı

‘Yaşıyoruz  yardım getirin’

Yayınladığı yemek videolarıyla tanınan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz ve ailesi Hatay’da enkaz altında kaldı. Duymaz’ın ablası Semiha Duymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kardeşi ve ailesinin göçük altında kaldığını söyleyerek yardım istedi. Semiha Duymaz, “Kardeşim Melek, Taha, Umut, halam ve eniştem enkaz altında. Lütfen yardımcı olun kimse bakmıyor olduğu bölgeye. Hatay Antakya, Betonsan Bedisabuncu Okul karşısı” ifadelerini kullandı. Duymaz’ın ablasına çok sayıda destek mesajı geldi. -HABER MERKEZİ

Kader, 16 saat sonra çıkartıldı

‘Yaşıyoruz  yardım getirin’

Hatay merkezde bir enkazda mahsur kalan üniversite öğrencisi Kader isimli genç, ailesinin çabasıyla bulunduğu yerden 16 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Çocuklarına kavuştukları için mutlu olan aile, gözyaşlarına boğuldu. 

‘Yaşıyoruz  yardım getirin’

Hatay’ın Samandağ ilçesinde de depremden yaklaşık 18 saat sonra bir çocuk enkaz altından sağ çıkartıldı. Deprem Samandağ’da yıkıma neden olurken, birçok bina yıkıldı, enkaz altında onlarca insan kaldı. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, 5 katlı apartman enkazında mahsur kalan bir çocuk ekipler tarafından 18 saat sonra kurtarıldı.

Hava durumu:

Hatay’da bugün (salı) en yüksek sıcaklık 10 en düşük sıcaklık ise 3 derece olacak. Yarın sıcaklıkların en yüksek 9 en düşük 3 derece olsası beklenirken, perşembe günü hava sıcaklıklarının düşmesi bekleniyor. En düşük -2 en yüksek 10 derece olarak görülecek.

Haberin Devamı

İskenderun Limanı’nda yangın

‘Yaşıyoruz  yardım getirin’

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem ve ardından meydana gelen artçılar, Hatay’ın İskenderun ilçesinde büyük yıkıma yol açtı. Depremle birlikte yüksek binaların yanı sıra kamu binalarının da hasır gördüğü İskenderun’da eski devlet hastanesi de yıkıldı. Ekiplerin seferber olduğu ilçede çok sayıda kişi enkaz altından çıkarılırken, bazılarının ise cansız bedenine ulaşıldı. İlçedeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altındakilere ulaşılmaya çalışıldığı belirtildi.

İlk depremde konteynerlerin sağa sola savrulduğu İskenderun Limanı’nda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Konteynerlerin alev aldığı yangına ekipler müdahale etti. Saat 17.00 sıralarında İskenderun Limanı’ndaki depodaki konteynerlerden biri henüz bilinmeyen bir nedenle devrilerek alev aldı. Dumanların fark edilmesi üzerine çıkan yangına liman ve belediye itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevler gökyüzüne yükseldi, kısa süre panik yaşandı. Ekiplerin yangını söndürme çalışması sürüyor.

Haberin Devamı

‘Yaşıyoruz  yardım getirin’

Konteynerler her yere saçıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, deprem nedeniyle İskenderun Limanı’nda rıhtımda yer yer çökmeler olduğunun tespit edildiğini, diğer limanlarda operasyonların devam ettiğini bildirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, limanın denize yakın bölümünde betonların çatladığı ve kullanılamaz hale geldiği görülürken, konteynerlerin de zarar gördüğü öğrenildi.