Gündem Yerelde iş birliği için yetki verdi

Yerelde iş birliği için yetki verdi

17.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Toplantıda il başkanlarının ‘Tepede ittifak olmasa da yerelde güç birliğine gidilebilir” sözlerine karşı Kılıçdaroğlu, “Siz yapın. Tabii ki ilinizdeki hassasiyetleri siz biliyorsunuz, bireysel olarak yapabilirsiniz” yanıtını verdi...

Yerelde iş birliği için yetki verdi

MEHTAP GÖKDEMİRCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Kartepe’de önceki gün düzenlenen CHP Yerel Yönetimler Marmara Bölge Çalıştayı’na katıldı.

Haberin Devamı

Açılışın ardından Kılıçdaroğlu, Marmara Bölgesindeki 9 il başkanıyla bir araya geldi. İl başkanlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerdeki yol haritasını anlattı, belediye başkan adaylarına ilişkin “toplumda kabul ve karşılık gören, sevilen, sayılan, hizmet edecek adaylar olmalı. CHP’yle aidiyeti olan, Atatürk ilkelerine inanmış, sosyal demokrat belediyeciliği benimsemiş kişiler olmalı” kriterlerini sıraladı.

‘Kapıları mutlaka çalın’

Aday tespit çalışmalarında örgütlerin ön planda olacağını belirten CHP lideri, il başkanlarından, “bölgelerinde nasıl bir aday profili veya nasıl bir çalışma yöntemiyle oyların arttırılabileceği, nasıl daha fazla belediye kazanılabileceğine ilişkin önerilerin yer alacağı” raporlar hazırlamalarını istedi. Kılıçdaroğlu, saha çalışmalarına yönelik de “broşür dağıtmak yerine, kapıları mutlaka çalın, evlere girin. Özellikle kadın arkadaşlarımızın çok daha ön planda olması gerekiyor. Bu seçimlerde kadın adaylara belediye meclis üyeliğinden, belediye başkanlığına kadar daha fazla yer verilecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Önseçim’ istediler

İl başkanlarının ise belediye başkan adayları belirlenirken örgütün görüşlerinin dikkate alınmasını, mümkün olan yerlerde önseçim yapılmasını, bunun mümkün olmadığı yerlerde de anket çalışması yürütülmesini talep ettikleri, Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda “hassas” olacağını söylediği öğrenildi.

İş birliğine yeşil ışık

İl başkanları, Kılıçdaroğlu’na, söylediği şekilde “ittifak yokmuş gibi çalışmalarını sürdürdüklerini” ancak parti genel merkezlerinde tepede ittifak olmasa bile yerelde güçbirliğine gidilebileceğini, “isimde ittifakın” sağlanabileceğini belirttiler. İttifaklara açık olduklarını, buna ilişkin çalışma yapabileceklerini belirten il başkanlarına Kılıçdaroğlu’nun da, “Siz yapın. Tabii ki ilinizdeki hassasiyetleri siz biliyorsunuz. Gerekli gördüğünüz hallerde siz bireysel olarak bunların üzerine çalışabilirsiniz” mesajını verdiği öğrenildi.

Aralarında soğuk rüzgârlar esti

Çalıştayın gerçekleştiği salonda yan yana oturan Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birbirleriyle hiç sohbet etmemeleri dikkatleri çekti. CHP’li bir kaynak, “Aralarında soğukluk vardı. Bütün toplantı boyunca sadece kendi bardağına su koyacaktı Genel Başkan, Ekrem Bey’e sordu, o da istemedi. O kadar konuştular” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Kurultayı Gürsel Erol yönetecek

ANKARA Milliyet -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay salonunun düzenlenmesinde ve yönetilmesinde, Parti Meclisi Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’u görevlendirdi.

CHP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu: ‘4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı ile ilgili salonunun düzenlenmesinde ve yönetilmesinde, Parti Meclisi Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yetkilendirilmiştir” denildi.