Gündem 2021 YKS başvuru ekranı | YKS başvurusu ne zaman bitiyor, sınav ne zaman yapılacak? ÖSYM duyurdu...

2021 YKS başvuru ekranı | YKS başvurusu ne zaman bitiyor, sınav ne zaman yapılacak? ÖSYM duyurdu...

20.02.2021 - 14:28 | Son Güncellenme:

YKS 2021 için geri sayım sürerken başvurular devam ediyor. 4 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları elektronik ortamda yapılıyor. Peki, YKS başvurusu için son gün ne zaman? Adaylar sınav için ne kadar başvuru ücreti yatıracak? YKS başvuruları ile ilgili tüm detayları haberimizde derledik. İşte 2021 YKS tarihleri ve başvuru işlemleri.

2021 YKS başvuru ekranı | YKS başvurusu ne zaman bitiyor, sınav ne zaman yapılacak ÖSYM duyurdu...

ÖSYM tarafından üç oturumda uygulanacak olan YKS için başvurular devam ediyor. 4 Şubat'ta başlayan başvurular 2 Mart tarihinde sona erecek. Başvurular ÖSYM AİS üzerinden gerçekleşiyor. Peki, başvuru ücreti ne kadar? Sınav başvuru ücreti nereden yatırılacak? İşte YKS başvuruları ile ilgili merak edilenler...

Haberin Devamı

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS sınav ücretleri her oturum için 90 TL olarak belirlenmiştir. Ücret ödeme için son gün 3 Mart 2021.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NEREDEN YATIRILIR?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Haberin Devamı

YKS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

2021 YKS NE ZAMAN?

YKS üç oturumda yapılmaktadır. 1 Oturum TYT (Temel Yeterlilik Testi) 26 Haziran Cumartesi saat 10.15'te yapılacak. Oturum 135 dakika sürecek.

2. Oturum AYT (Alan Yeterlilik Testi) 27 Haziran 2021 Pazar saat 10.15'te yapılacak. Oturum 180 dakika sürecek.

3. Oturum YDS (Yabancı Dil Testi) 27 Haziran 2021 Pazar saat 15.45'te başlayacak. Oturum 120 dakika sürecek.

HES KODU UYARISI

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.