Gündem YKS sınav sonuç tarihi belli oldu! ÖSYM, YKS sınav sonuç tarihi

YKS sınav sonuç tarihi belli oldu! ÖSYM, YKS sınav sonuç tarihi

29.06.2019 - 18:07 | Son Güncellenme:

15-16 Haziran tarihlerinde üç farklı oturumda gerçekleştirilen YKS sınavının ardından gözler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Adaylar Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlik Testi ve Yabancı Dil Testleri'nde ter döktü. Hayalini kurdukları üniversitede eğitim almak ve kariyerlerine ilk adımı atmak isteyen adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. İşte ÖSYM işlem takvimine göre YKS sonuçlarının açıklanacağı o tarih...

YKS sınav sonuç tarihi belli oldu ÖSYM, YKS sınav sonuç tarihi

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ÖSYM tarafından adaylara duyuruldu. Binlerce adayı yakından ilgilendiren Üniversite sınavı bilindiği üzere 15-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. YKS sınavının sona ermesinin ardından gözler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. ÖSYM üniversite adaylarını yakından ilgilendiren YKS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Peki YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15-16 Haziran'da üç oturumda yapılan YKS'ye 2 milyondan fazla aday katılmıştı. Sonuçlar ise heyecanla bekleniyor. ÖSYM tarafından açıklanacak olan YKS sonuçları 18 Temmuz'da elektronik ortamda "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişime açılacak.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandığını, tercihlerin 23-29 Temmuz'da alınacağını bildirdi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.