Gündem YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme...

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme...

16.08.2018 - 10:07 | Son Güncellenme:

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 7-14 Ağustos tarihleri arasında alınanan YKS tercihlerinin ardından adaylar ÖSYM'den yapılacak olan açıklamayı beklemeye başladı. İstedikleri Üniversitede eğitim almak isteyen binlerce aday aldıkları puan ve sıralamalara göre tercih işlemlerini tamamladı. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak YKS yerleştirme...

Üniversite tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yüz binlerce üniversite adayını yakından ilgilendiren YKS tercih işlemleri sona erdi. 7-14 Ağustos tarihleri arasında alınan YKS tercihlerinin ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak içinde beklemeye başladı. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak. ÖSYM merakla beklenen o tarihi duyurdu.

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

Yerleştirme sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz netleşmedi.

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül'de olacak.

Yazarlar