Gündem YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama! YÖKDİL sınavı ne zaman?

YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama! YÖKDİL sınavı ne zaman?

04.03.2019 - 12:15 | Son Güncellenme:

YÖKDİL sınav giriş belgeleri için adaylar araştırmalara başladı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren YÖKDİL sınavı için adaylar sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama YÖKDİL sınavı ne zaman

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

Haberin Devamı

YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacaktır.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYIMLANDI MI?

Sınav giriş yerleri 4-9 Mart tarihleri arasında yayımlandığında 'yokdil.yok.gov.tr' adresinden giriş yapılarak sorgulanabilecek.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

Sınav, 10 Mart 2019 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde gerçekleştirilecektir.

Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

Haberin Devamı

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

Yazarlar