Gündem Zaaf Ne Demek? Tdk'ya Göre Zaaf Duymak Ve Zaaf Göstermek Kelimelerinin Anlamı Nedir?

Zaaf Ne Demek? Tdk'ya Göre Zaaf Duymak Ve Zaaf Göstermek Kelimelerinin Anlamı Nedir?

23.04.2020 - 21:47 | Son Güncellenme:

Zaaf kelimesi dilimizde sıklıkla kullanılan bir kelimedir. TDK sözlüğünde anlamı bulunmaktadır. Zaaf kelimesinin kısaca kelime anlamı nedir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Peki, zaaf ne demek? Zaaf duymak ve zaaf göstermek kelimelerinin anlamı nedir? İşte bilinmesi gerekenler. 

Zaaf Ne Demek Tdkya Göre Zaaf Duymak Ve Zaaf Göstermek Kelimelerinin Anlamı Nedir

Zaaf kelimesi köken itibari ile Arapça bir kelimedir. Bu sebeple dilimize Arapçadan dilimize girmiş bir kelimedir. Zaaf kelimesinin anlamı düşkünlük veya zayıflık demektir.

Haberin Devamı

Zaaf Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Zaaf kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre birkaç anlam barındırmaktadır. Zaaf kelimesinin sözlük anlamı aşağıda belirtilmiştir.

 - Düşkünlük

 - İrade zayıflığı

 - Eksiklik ve yetersizlik 

 Zaaf Duymak ve Zaaf Göstermek Kelimeleri Anlamı Nedir?

Zaaf göstermek dilimizde deyim olarak kullanılmaktadır. Zaaf göstermek deyiminin anlamı ise zayıflığı ve yetersizliği ortaya çıkmak anlamındadır. Bir kişinin bir olay karşısında yetersizliği ve zayıflığı durumlarında kullanılmaktadır.

Zaaf duymak da dilimizde deyim olarak kullanılır. Zaaf duymak deyimi anlamı da zaaf göstermek deyimi ile aynı anlam taşımaktadır. Zaaf duymak deyimi anlamı yetersizlik ve bir kişinin zayıflığı anlamında kullanılmaktadır.