Gündem ‘Zabıt kâtipleri de avukatlık yapsın’

‘Zabıt kâtipleri de avukatlık yapsın’

09.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne ilişkin açıklamasında “hukuk eğitimi alanların adliyelerde yazı işleri müdürlüğü yapabileceğini” belirtmesinin ardından Adalet-Sen’den ilginç bir adım geldi.

‘Zabıt kâtipleri de avukatlık yapsın’

Zabıt kâtiplerinin belli bir süreyi doldurduktan sonra girdikleri mülaklatlar sonucu yazı işleri müdürlüğüne hak kazanabildiğini belirten Sendika Başkanvekili Hasan Hüseyin Taşçı, Kamu Yönetimi lisans belgesi ile Mersin Baro Başkanlığı’na “avukatlık yapma” talebiyle başvurdu. Taşçı, Erdoğan’ın Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne ilişkin açıklamasında “hukuk eğitimi alanların adliyelerde yazı işleri müdürlüğü yapabileceğini” belirtmesi üzerine, sürpriz bir hamlede bulundu.

Haberin Devamı

Kamu yönetimi lisans belgesiyle Mersin Baro Başkanlığı’na başvuran sendikacı Hasan hüseyin Taşçı dilekçesinde, “2005 yılından bu yana Mersin Adliyesi’nde zabıt katibi olarak görev yapmaktayım. 2023 Yargı Reformu kapsamında hukuk eğitimi alanların dışarıdan Yazı İşleri Müdürlüğü görevine atamalarının yapılacağı beyan edilmiş olmakla; aynı mantık ve mevzuat çerçevesinde 2005 yılında İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduğum ve o yıldan beri zabıt kâtibi olarak görev aldığım hususları göz önünde bulundurularak ekte sunmuş olduğum lisans belgem ve diğer evraklar uyarınca Mersin Barosu’na kaydımın yapılarak tarafıma avukat ruhsatı verilmesi için gereğini arz ederim” ifadelerini kullandı. Adalet-Sen de yaptığı açıklamayla Taşçı’ya destek verdi ve üyelerini aynı taleple barolara başvurmaya davet etti.