Gündem Zimmetçi kadın bankacıyı baba mirası kurtardı

Zimmetçi kadın bankacıyı baba mirası kurtardı

20.08.2008 - 13:35 | Son Güncellenme:

.

Zimmetçi kadın bankacıyı baba mirası kurtardı

BURSA’nın İznik İlçesi'nde çalıştığı banka şubesindeki müşterilerinin hesaplarından, zimmetine 411 bin YTL geçirdiği iddiasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Kamuran Türk, çıktığı ilk duruşmada babasının mirasından hakkına düşen para ile borçlarını ödeyeceğini vaat edince tahliye edildi.

Haberin Devamı


İznik İlçesi’nde Halk Bankası’nda 22 yıldır memur olarak çalışan 2 çocuk annesi Kamuran Türk, müşterilerin hesabındaki 411 bin 135 YTL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklandı. Bursa E Tipi Cezaevi’ne getirilen ve hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli zimmet’ suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Kamuran Türk’ün yargılanmasına başlandı. Çıktığı ilk duruşmada suçunu kabul edip, vicdan azabı çektiğini söyleyen Kamuran Türk, “Hakim bey mecbur kaldığım için bu suçu işledim. Çok üzülüyorum. Babamın mirasından payıma düşen paralar bankaya ve müşterilere olan borcumun ödenmesine yetiyor. Bir kısmını ödedim. Banka ve müşterilerle anlaştım. Kalanı da ödeyeceğim” dedi.

Haberin Devamı


Mahkeme heyeti, Kamuran Türk ile anlaşan banka ve müşterilerin davalarını geri alması üzerine, babasının mirasını teminat gösteren kadını tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.