23.07.2008 - 01:52 | Son Güncellenme:
Zanlıların bir süre önce yapılan başka bir suç örgütü operasyonunda tutuklanan Ahmet Tekin Baykal ve Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Sami Hoştan’la bağlantılı çalıştığı iddia edildi.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “cürüm işlemek amacıyla suç örgütü” kurdukları öğrenilen grubu altı ay önce teknik takibe aldı. Önceki geceyarısı harekete geçildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün koordinasyonunda, 30 ev ve işyerine operasyon düzenlendi. Operasyonda zırhlı araç da kullanıldı.
Glock ele geçirildi
Aralarında eski Ülkü Ocakları Ege Bölge Başkanı Abidin Bilgin, eski Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, eski Göztepe Kulübü başkanları Fırat Yiğit ve Mustafa Kocaoğlu’nun da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonda Glock marka tabanca, uzun namlulu tüfek, çek ve senetler ele geçirildi.