Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent Türkiye, tarih boyunca insanlığa yön vermiş medeniyetlerin doğduğu ve geliştiği bir coğrafya olma özelliği taşıyor. Daha yerleşik hayata geçilmemiş olan dönemlerde bile Göbeklitepe ve Nevala Çori gibi olağanüstü yapıların kurulduğu Anadolu toprakları sonrasında tarihteki ilk kentleşme örneklerinden biri olan Çatalhöyük gibi yerleşimlere de ev sahipliği yapmakta. Doğa güzelliklerinin yanı sıra tarihi mirasıyla hayranlık uyandıran Türkiye'de 18 yer UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. 85 bölge ise UNESCO'nun Geçici Dünya Mirası Listesi'nde. Böylesi zengin bir coğrafyayı hakkıyla gezebilmek için elbette çok uzun yıllar gerekiyor. Demir Çağı'ndan Orta Çağ'a kadar onlarca yerleşimin kurulduğu Anadolu coğrafyasında mutlaka görmeniz gereken 44 antik kenti sıraladık. Ancak Türkiye'nin farklı bölgelerinde görülmeye değer daha nice antik yerleşimin bulunduğunu da hatırlatmış olalım.
2.10.2021 Tatil
Aigai'deki kazılarda 2 bin yıllık 'Roma Yolu' bulundu
Aigai'deki kazılarda 2 bin yıllık 'Roma Yolu' bulundu Manisa'nın Yunusemre ilçesine 30 kilometre mesafede bulunan kırsal Köseler Mahallesi'ndeki M.Ö. 8'inci yüzyıldan günümüze kadar ayakta kalan, Aiollerin yaşadığı Aigai Antik Kenti'nde sürdürülen kazılarda, yaklaşık 2 bin yıllık yol ortaya çıkarıldı. Antik yolun İzmir Aliağa ilçesi Yenişakran Mahallesi'nden Manisa'ya kadar uzandığı ve 60 kilometre olduğu tahmin ediliyor.
2.10.2020 Tatil
Aigai Antik Kenti Manisa İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri
Aigai Antik Kenti Manisa İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri Eski çağlardan günümüze yaklaşık olarak bin yıldır ayakta durmayı başaran değerli bir antik kent: Aigai Antik Kenti. Kurulduğu coğrafya verimsiz olsa da Aigai Antik Kenti, uzun yıllar tarih sahnesinde halkı ile birlikte hüküm süren bir kent olarak büyük bir ilgi görmektedir. Bu kente dair Aigai Antik Kenti Manisa ilinde nerede? Giriş ücreti, tarihçesi ve özelliklerini derledik.
25.09.2020 Tatil
Aigai’yle Aliağa kazanacak
Aigai’yle Aliağa kazanacak Aigai Antik Kenti, Aliağa Belediyesi tarafından turizme hazırlanacak. Belediye, 2004 yılından bu yana süren Aigai Arkeolojik Kazıları’nı destekleyecek. Başkan Serkan Acar, “Kazanan, Aliağa olacak” dedi
14.08.2020 Ege
Aigai antik kentinde kazılar devam ediyor
Aigai antik kentinde kazılar devam ediyor Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan 2 bin 200 yıllık Aigai Antik Kenti'nde, çarşı merkezi olarak bilinen 'Agora' binasındaki dükkanların gün yüzüne çıkabilmesi için 2019 kazı sezonunda sponsor desteği aranıyor.
16.11.2018 Tatil
Kazılar Aigai’deki ziyaretçi sayısını 10 bine çıkardı
Kazılar Aigai’deki ziyaretçi sayısını 10 bine çıkardı Manisa’da tarihi MÖ 8. yüzyıla dayanan 12 Aiol kentinden biri olan Aigai Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları kentte olan ilgiyi arttırdı. Son dönemde bulunan eserlerle adını duyuran kent, sadece bu yıl 10 binin üzerinde kişiyi ağırladı. Manisa’da tarihi MÖ 8. yüzyıla dayanan ve son dönemde bulunan eserlerle adını duyuran Aigai Antik Kenti’ne olan ziyaretçi ilgisi katlanarak devam ediyor. Yunusemre ilçesi Köseler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tarihi 2 bin 800 yıla dayanan Aigai Antik Kenti’nde devam eden kazılara başkanlık eden Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sezgin, 2014 yılında bin 500 kişinin ziyaret ettiği kenti 2018 yılında 10 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
11.09.2019 Yaşam
Manisa'da 2 bin 200 yılık okul müdürü lahiti bulundu
Manisa'da 2 bin 200 yılık okul müdürü lahiti bulundu Manisa'daki Aigai Antik Kenti'nde bir okul müdürüne ait olduğu belirlenen 2 bin 200 yıllık lahit bulundu.
5.06.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri