Geçmeyen arpacık neyi işaret ediyor? Sarımsak sürenler...
Geçmeyen arpacık neyi işaret ediyor? Sarımsak sürenler... Halk arasında 'arpacık' olarak bilinen göz kapağı enfeksiyonunun sık gelişmesi aslında genel vücut sağlığıyla ilgili de bilgi veriyor. Yetişkinlerde vücut direncinin düşüklüğü, aşırı uykusuzluk ve yorgunluk arpacık riskini artırırken, bu sağlık sorununun çocukluk döneminde çok fazla ortaya çıkması görme sorunlarının da işareti olabiliyor. Arpacık tedavisinin sıcak kompresli masaj ile başladığını, düzelmemesi halinde antibiyotikli merhemlerin iyileşme sürecini hızlandırdığını anlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Müslime Akbaba, arpacığa sarımsak sürenleri de uyardı.
25.08.2021 Genel Sağlık
Arpacık neden çıkar, nasıl geçer? - Arpacığı geçirmenin en hızlı yolu
Arpacık neden çıkar, nasıl geçer? - Arpacığı geçirmenin en hızlı yolu Arpacık, göz kapağının dışında ortaya çıkan, sivilceye benzeyen bir şişliktir. Sürekli gözünde arpacık çıkanlar bunun ne demek olduğunu iyi bilirler. Gözde arpacık çıkmasının en önemli nedeni, bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Ancak başka sebepler de arpacığa yol açabilir. "Arpacık neden çıkar?", "Arpacık nasıl geçer?", "Arpacık patlatılır mı?", "Arpacığı en hızlı geçirmenin yolu nedir?" sorularının cevabını haberimizde bulabilirsiniz...
3.06.2020 Genel Sağlık
Göz enfeksiyonu nasıl tedavi edilir?
Göz enfeksiyonu nasıl tedavi edilir? Bakteri, virüs ve alerji gibi birçok sebepten kaynaklanan göz enfeksiyonlarının iyileşme sürecini evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle hızlandırabilirsiniz.
4.02.2016 Alternatif Tıp
Arpacığa ne iyi gelir?
Arpacığa ne iyi gelir? Gözümüzde çıkan arpacık çok ağrılı olabilir ve doktora gidilmesi gereken bir sorundur. Halk arasında arpacığa iyi geldiği için tercih edilen doğal yöntemler de mevcuttur.
15.09.2015 Alternatif Tıp