Askeri Müdahale

Askeri Müdahale

Son dakika askeri müdahale haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan askeri müdahale gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan askeri müdahale haber sayfamızda...

Askeri Müdahale

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.812 askeri müdahale haberi bulunmuştur.
İran'da Kheibar, İsrail'de Arrow! Füze saldırısının ardından gözler bu sistemlerde
İran'da Kheibar, İsrail'de Arrow! Füze saldırısının ardından gözler bu sistemlerde İsrail ordusu İran'ın geçtiğimiz gece düzenlediği 300'den fazla İHA ve balistik füze saldırılarında Necef çölündeki Nevatim Askeri Üssü'nün hafif derecede zarar gördüğünü ancak buradaki sistemlerin çalışır durumda olduğunu bildirdi. Peki İsrail'in hava savunma sisteminde neler var? İran'ın füzeleri etkili olabilir mi? İşte haberin ayrıntıları...
15.04.2024 Dünya
'Erdoğan kırmızı çizgiyi çizdi!' Yunanistan'da Kıbrıs paniği: ABD'den aldıkları helikopterlerden medet umdular
'Erdoğan kırmızı çizgiyi çizdi!' Yunanistan'da Kıbrıs paniği: ABD'den aldıkları helikopterlerden medet umdular Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Kıbrıs hakkında yaptığı açıklamalar Yunanistan'da panik yarattı. Yunan basınında çıkan haberlerde ABD üretimi Romeo MH-60R Seahawk helikopterlerinin Türkiye'ye karşı kullanılacağına dair geniş yer verilirken Ankara'nın açıklamaları ile ilgili analizler yayınlandı.
20.03.2024 Dünya
Gabon'da darbe: Eski Fransız sömürgelerinde askeri müdahaleler neden yaygınlaştı?
Gabon'da darbe: Eski Fransız sömürgelerinde askeri müdahaleler neden yaygınlaştı? Afrika'da Nijer Devlet Başkanı Mohamed Bazoum'un kendi tarafından rehin alınmasının sadece 5 hafta sonra Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo darbeyle devrildi ve ev hapsine alındı. BBC Afrika Analisti Paul Melly son 3 yılda 5 ülkede 7 darbenin yapıldığı Afrika'da özellikle eski Fransız sömürgelerinde darbelerin neden yaygınlaştığını araştırdı.
31.08.2023 Dünya
Macron: Fransız elçi Nijer'den ayrılmayacak
Macron: Fransız elçi Nijer'den ayrılmayacak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, darbecilerin yönetimindeki Nijer'den Fransa Büyükelçisi Sylvain Itte’nin ülkeden ayrılmayacağını bildirdi.
28.08.2023 Dünya
Nijer'den ABD, Almanya ve Fransa'ya bir şok daha! 48 saat süre verildi
Nijer'den ABD, Almanya ve Fransa'ya bir şok daha! 48 saat süre verildi Nijer, ABD, Fransa ve Almanya'nın Niamey büyükelçilerinin ülkeden ayrılması için 48 saat süre verdi.
25.08.2023 Dünya
Nijer'e bir darbe de Afrika Birliği'nden! Üyelikleri askıya alındı
Nijer'e bir darbe de Afrika Birliği'nden! Üyelikleri askıya alındı Afrika Birliği, askeri darbenin ardından anayasal düzen yeniden sağlanana kadar Nijer’in üyeliğini askıya aldı.
22.08.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘emekliye zam’ açıklaması: Emeklilerimizi de memnun edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘emekliye zam’ açıklaması: Emeklilerimizi de memnun edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve memur emeklilerine yönelik zam görüşmelerinin ay sonuna kadar süreceğini, emeklileri memnun edecek adımların atılacağını söyledi.
22.08.2023 Gündem
Erdoğan'dan emekli maaşına düzenlemeyle ilgili son dakika açıklaması
Erdoğan'dan emekli maaşına düzenlemeyle ilgili son dakika açıklaması Macaristan ziyareti dönüşünde soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin maaş zammıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde yerel seçimlere ilişkin çalışmalar da vardı.
21.08.2023 Gündem
Afrika'da sular durulmuyor! 'Askeri müdahalede bulunmaya hazırız'
Afrika'da sular durulmuyor! 'Askeri müdahalede bulunmaya hazırız' Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) Siyasi İşler, Barış ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah, Nijer'deki cunta yönetimine ilişkin yaptığı açıklamada “Emir ne zaman verilirse askeri müdahalede bulunmaya hazırız.” dedi.
18.08.2023 Dünya
Nijer'deki cuntacılardan yeni hamle! Devrik lider vatana ihanetten yargılanacak
Nijer'deki cuntacılardan yeni hamle! Devrik lider vatana ihanetten yargılanacak Nijer’deki cunta yönetimi, ülkenin devrik lideri Mohamed Bazoum'un vatana ihanet suçundan mahkemeye çıkartılacağını açıkladı.
14.08.2023 Dünya
Nijer'de sular durulmuyor! Darbe yönetiminden devrik lider için ölüm tehditi
Nijer'de sular durulmuyor! Darbe yönetiminden devrik lider için ölüm tehditi Batılı yetkililer, Nijer’deki cunta yönetiminin ülkelerine herhangi bir askere müdahalede bulunulması halinde ülkenin devrik lideri Mohamed Bazoum'u öldürmekle tehdit ettiğini açıkladı.
10.08.2023 Dünya
THY Nijer'deki Türk vatandaşları için havalandı!
THY Nijer'deki Türk vatandaşları için havalandı! Türk Hava Yolları(THY), askeri darbe yönetimi tarafından hava sahası kapatılan Nijer'de bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesini özel izinle gerçekleşen bir uçuşla Türkiye'ye getiriyor. İstanbul'dan Nijer'e giden uçağın, sabah 05.00 sıralarında İstanbul'da olması bekleniyor.
9.08.2023 Gündem
Afrika’da endişeli bekleyiş başladı
Afrika’da endişeli bekleyiş başladı Batı Afrika Devleti Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS), Nijer’in devrik Devlet Başkanı Mohamed Bazoum’un serbest bırakılması için cunta yönetimine verdiği sürenin dolmasının gözler bu bölgeye çevrildi.
8.08.2023 Dünya
Mali ve Burkina Faso, Nijer'e heyet göndereceğini açıkladı
Mali ve Burkina Faso, Nijer'e heyet göndereceğini açıkladı Darbecilerin yönetimde olduğu Nijer'e Mali ve Burkina Faso heyet gönderme kararı aldı.
7.08.2023 Dünya
Hava sahası kapandı! Savaş yaklaşıyor mu?
Hava sahası kapandı! Savaş yaklaşıyor mu? Askeri müdahale için verilen süre Pazar günü 23.00'te doldu, Nijer'deki cuntanın hava sahasını kapatmasıyla şu anda gökyüzünde hiçbir uçak yok.
7.08.2023 Dünya
Afrika'da gerilim tırmanıyor! Art arda gelen Nijer'e askeri müdahale mesajları
Afrika'da gerilim tırmanıyor! Art arda gelen Nijer'e askeri müdahale mesajları Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, ordunun yönetime el koyduğu Nijer’e askeri müdahale için senatodan destek istedi. Öte yandan Senegal Dışişleri Bakanı Aissata Tall Sall, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) Nijer'e askeri müdahalede bulunmaya karar vermesi halinde Senegal’in buna destek vereceğini açıkladı.
4.08.2023 Dünya
Afrika kaynıyor!
Afrika kaynıyor! Nijer’de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazoum’un, 26 Temmuz’da askeri darbeyle alıkonulmasının ardından ülkeye karşı yaptırım kararı alan Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’ndan (ECOWAS) ilk adım geldi.
4.08.2023 Dünya
Senegal'den flaş açıklama! Nijer'e askeri müdahaleye yeşil ışık
Senegal'den flaş açıklama! Nijer'e askeri müdahaleye yeşil ışık Senegal Dışişleri Bakanı Aissata Tall Sall, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) Nijer'e askeri müdahalede bulunmaya karar vermesi halinde Senegal’in buna destek vereceğini açıkladı.
3.08.2023 Dünya
Fransa, Nijer’den tahliye işlemlerine başlayacak
Fransa, Nijer’den tahliye işlemlerine başlayacak Fransa, 27 Temmuz’da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından Fransa’nın Niamey Büyükelçiliği önünde protestoların da başlamasıyla Nijer’den tahliye işlemlerine başlanacağını duyurdu.
1.08.2023 Dünya
Darbe sonrası Nijer lideri ilk kez görüntülendi
Darbe sonrası Nijer lideri ilk kez görüntülendi Nijer’de devrik lider Devlet Başkanı Mohamed Bazoum ilk kez görüntülendi.
31.07.2023 Dünya
Atina’dan Türkiye’ye iş birliği teklifi
Atina’dan Türkiye’ye iş birliği teklifi Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, iki ülkede Mayıs ayında yapılacak seçimler sonrasında enerji alanı dahil olmak üzere Türkiye ile iş birliğini geliştirmekten memnuniyet duyacaklarını açıkladı. DW Türkçe’nin haberine göre, önceki gün Atina’da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Dendias, “Yunanistan Türkiye ile her zaman samimi ve dürüst bir iş birliğinin yollarını aramaktadır” dedi.
13.04.2023 Dünya
Tiyatro
Tiyatro Bir kadın bir erkek “Aşk Hikâyen Düşmüş”, 3 Nisan akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak...
26.03.2023 Kültür Sanat
Rusya’ya yaptırımlar hukuki mi?
Rusya’ya yaptırımlar hukuki mi? Savaşa karşı tepki gösteren ülkeler küresel ticaretteki konumlarını kullanarak Rusya’ya yaptırım uygularken, Rusya da bu ülkelere karşı sahip olduğu ekonomik kozları bir tehdit unsuru olarak ortaya koyuyor.
21.02.2023 Milliyet Rekabet
Brezilya'da Bolsonaro destekçileri darbe çağrısı yaptı
Brezilya'da Bolsonaro destekçileri darbe çağrısı yaptı Brezilya’da başkanlık seçiminde solcu lider Luiz Inacio Lula da Silva'ya (Lula) mağlup olan mevcut başkan Jair Bolsonaro’nun destekçileri, kışlaların önünde eylemler yaparak darbe çağrısı yaptı.
3.11.2022 Dünya
Brezilya'da seçim günü: Bolsonaro ve Lula karşı karşıya
Brezilya'da seçim günü: Bolsonaro ve Lula karşı karşıya Seçimin sonucu, bütün Güney Amerika'yı ve hatta ABD'nin geleneksel hegemonyası ile rekabet içindeki Çin ve Rusya'nın Brezilya'ya artan ilgisi de göz önüne alındığında daha geniş bir jeopolitik alanı etkileyecek.
30.10.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Müdahale ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.