Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi

Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi

Son dakika Barbaros Hayrettin Paşa gemisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Barbaros Hayrettin Paşa gemisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Barbaros Hayrettin Paşa gemisi haber sayfamızda...

Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 135 barbaros hayrettin paşa gemisi haberi bulunmuştur.
Karadeniz'de petrol rüyası gerçek oldu: “Günde 1 ton petrol denizin yüzeyine çıkıyor”
Karadeniz'de petrol rüyası gerçek oldu: “Günde 1 ton petrol denizin yüzeyine çıkıyor” Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.
20.12.2023 Haberler
Karadeniz'de petrol rüyası gerçek oldu: “Günde 1 ton petrol denizin yüzeyine çıkıyor”
Karadeniz'de petrol rüyası gerçek oldu: “Günde 1 ton petrol denizin yüzeyine çıkıyor” Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.
20.12.2023 Ekonomi
Enerjide bağımsızlığın mimarı! Eski Bakan Masum Türker'den Berat Albayrak sözleri
Enerjide bağımsızlığın mimarı! Eski Bakan Masum Türker'den Berat Albayrak sözleri Karadeniz'den çıkarılan yerli doğal gazın karayla buluşması sonrası değerlendirmelerde bulunan DSP'li Masum Türker, bağımsızlık ateşinin mimarının Berat Albayrak olduğunu söyledi.
21.04.2023 Haberler
Enerjide bağımsızlığın mimarı! Eski Bakan Masum Türker'den Berat Albayrak sözleri
Enerjide bağımsızlığın mimarı! Eski Bakan Masum Türker'den Berat Albayrak sözleri Karadeniz'den çıkarılan yerli doğal gazın karayla buluşması sonrası değerlendirmelerde bulunan DSP'li Masum Türker, bağımsızlık ateşinin mimarının Berat Albayrak olduğunu söyledi.
21.04.2023 Gündem
Enerjide bağımsızlık ateşi yandı! Her şey Berat Albayrak'ın o tarihi konuşmasıyla başladı
Enerjide bağımsızlık ateşi yandı! Her şey Berat Albayrak'ın o tarihi konuşmasıyla başladı Türkiye tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı bugün sisteme alındı. Enerjide bağımsızlığa giden yol, dönemin Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kararlı adımları ile açılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’nda Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'nde yaptığı açıklamada dönemin Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a teşekkür etti.
20.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazında yeni müjde! Tarihi adımı başlatan sözler
Karadeniz gazında yeni müjde! Tarihi adımı başlatan sözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Karadeniz'deki 58 milyar metreküplük yeni keşif akıllara dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak döneminde atılmış olan yerli filo adımlarını getirdi. Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yunus Furuncu "Berat Albayrak döneminde alınan gemiler ile kurulan filo enerji yolculuğundaki en stratejik hamleydi." dedi.
26.12.2022 Ekonomi
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreç
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreç Türkiye'de enerji alanında dev bir yatırım daha hizmete alındı. Türkiye'nin ilk yer altı doğalgaz tesisi olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi hizmete girdi. Tarihi adımın temelleri dönemin Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kritik konuşması ile atılmıştı.
16.12.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez: Ordu’da 2 noktada doğal gaz araması için keşif kuyuları planlıyoruz
Bakan Dönmez: Ordu’da 2 noktada doğal gaz araması için keşif kuyuları planlıyoruz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Daha önce yapılmış olan sismiklerden elde ettiğimiz verileri değerlendirdik. Ordu’da ve Ünye’de keşif amaçlı birer kuyu planlıyoruz” dedi.
26.08.2022 Ekonomi
İşte enerjide milli adımın hikayesi! Dev hamlenin fitilini ateşleyen konuşma
İşte enerjide milli adımın hikayesi! Dev hamlenin fitilini ateşleyen konuşma Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han gemisi, Mersin Limanı'ndan ayrılarak görevine başladı. Tarihi adımın temelleri dönemin Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kritik konuşması ile atılmıştı.
9.08.2022 Ekonomi
Karadeniz gazının hikayesi! Her şey o sözle başladı...
Karadeniz gazının hikayesi! Her şey o sözle başladı... Tarihimizin en büyük keşfi olan Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması için denize ilk boru indirme ve kaynak töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Karadeniz'deki bu tarihi adımın hikayesi dönemin Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın o konuşması ile başladı...
13.06.2022 Ekonomi
Fatih ve Kanuni, Karadeniz'de birçok ilke imza atacak
Fatih ve Kanuni, Karadeniz'de birçok ilke imza atacak Fatih sondaj gemisinin Türkiye'nin açık denizlerdeki ilk değerleme kuyusu Türkali-1'de çalışmalarını bitirmesinin ardından, Kanuni de bu kuyunun tamamlama sondajı işlemlerini yapacak.
16.11.2020 Ekonomi
Son dakika...Adım adım doğal gaz zaferine! Taşlar 2017'de döşenmeye başlandı
Son dakika...Adım adım doğal gaz zaferine! Taşlar 2017'de döşenmeye başlandı Türkiye dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı müjde ile tarihi bir gün yaşadı. Zafere giden yolun taşları 2017’de döşenmeye başladı. Dönemin Enerji Bakanı Albayrak’ın vizyonuyla alınan milli gemiler, gaz keşfini gerçekleştirdi. Bulunan gaz, başlangıç rezerviyle kalsa bile Türkiye'nin 7 yılda cebinde kalacak para 105 milyar dolar...
22.08.2020 Gündem
Türkiye karşısında çaresiz kalan Rum lider Putin'den yardım istedi
Türkiye karşısında çaresiz kalan Rum lider Putin'den yardım istedi Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ilerleyişinin durdurulması ve Kapalı Maraş'ın açılmaması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yardım istedi.
31.07.2020 Dünya
Son dakika... Türkiye'den büyük kararlılık! Yeni bir NAVTEX ilan edildi
Son dakika... Türkiye'den büyük kararlılık! Yeni bir NAVTEX ilan edildi Gelen son dakika haberine göre; Türkiye yeni bir NAVTEX ilan ettiğini duyurdu. Barbaros Hayrettin Paşa gemisi Doğu Akdeniz'de çalışma yapacak. İşte detaylar...
29.07.2020 Gündem
Son Dakika... Türkiye'den Yunanistan'a uyarı
Son Dakika... Türkiye'den Yunanistan'a uyarı Doğu Akdeniz'de çalışmalarına başlayan Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisini taciz eden Yunanistan'a ait fırkateyn, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından engellendi. Enerji Bakanlığı'ndan yaşanan olayla ilgili açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklı haklarını savunmaya devam edecek. Yunanistan gerilimi tırmandıracak girişimlerden uzak dursun." denildi.
18.10.2018 Siyaset
Son dakika... Kıbrıs açıklarında gerilim! Yunan savaş gemisi durduruldu
Son dakika... Kıbrıs açıklarında gerilim! Yunan savaş gemisi durduruldu Doğu Akdeniz'de araştırma yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisi bir Yunan fırkateyni tarafından taciz edildi. Dışişleri Bakanlığı, Yunan savaş gemisinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından engellendiğini duyurdu.
18.10.2018 Dünya
Dipte gizli rezervi Oruç Reis keşfedecek
Dipte gizli rezervi Oruç Reis keşfedecek Oruç Reis gemisi Karadeniz’deki petrol, doğalgaz ve kömür rezervlerini keşfe çıktı. Enerji Bakanı Dönmez, Türk tersanelerinde yapılan geminin deniz tabanının 18 metre altını görebildiğini söyledi.
7.09.2018 Ekonomi
‘Barbaros’a sıkı koruma
‘Barbaros’a sıkı koruma Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz arayan R/V Barbaros Hayreddin Paşa’yı korumak için küçük bir filo görevlendirdi.
28.07.2017 Ekonomi
Barbaros Hayrettin Paşa gemisinden Rumlara anlamlı yanıt!
Barbaros Hayrettin Paşa gemisinden Rumlara anlamlı yanıt! Rumlar, Barbaros Hayrettin Paşa gemisine Kıbrıs açıklarında uyarı verdi. Gemi mürettabatının Rumlara yanıtı 'mehter marşı' oldu.
5.05.2017 Ekonomi
‘Barbaros’ gerginliği
‘Barbaros’ gerginliği Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin sismik araştırmalarını ana gündem maddesi yapan Yunan hükümetine, Deniz Kuvvetleri ve Donanma komutanlarının araştırma gemisine selamıyla Atina’ya mesaj verildi
28.04.2017 Gündem
Barbaros nokta sondaj  için Akdeniz’de hazır...
Barbaros nokta sondaj için Akdeniz’de hazır... Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Türkiye’nin Akdeniz’de çok boyutlu sismik ve sondaj stratejisi resmen başladı. İlk etapta, Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi ile 3 boyutlu sismik aramalar yapılacak
24.04.2017 Ekonomi
Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramaları için düğmeye basıldı
Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramaları için düğmeye basıldı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın açıkladığı aramacılık ve sondaj çalışmalarındaki "agresif sürecin" ilk adımı, Barbaros Hayrettin Paşa sismik arama gemisinin Doğu Akdeniz'e inmesiyle başladı. Akdeniz'deki sismik aramalarına 21 Nisan'da başlayan gemi, 31 Mayıs'a kadar Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arayacak.
23.04.2017 Ekonomi
Karadeniz’de petrol aramasına başlandı
Karadeniz’de petrol aramasına başlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi, Karadeniz’de doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına başladı.
18.03.2017 Gündem
Karadeniz'de 'Nokta Atışı' çalışmalar başladı!
Karadeniz'de 'Nokta Atışı' çalışmalar başladı! Türkiye Petrollerinin “Barbaros Hayrettin Paşa” isimli sismik arama gemisi Karadeniz'de petrol arama çalışmalarına devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ‘yeni sondaj hamlesi’ kapsamında Karadeniz’de petrol arama faaliyetlerine hız verdi. Karadeniz'de petrol arama çalışmalarını sürdüren Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi, Samsun Limanı’na demir attı. Gemi, limanda yakıt ikmali ve vardiya değişimi yaptı. 25’i araştırmacı toplam 44 mürettebatla Samsun Limanı’ndan demir alan gemi, Karadeniz'de petrol arama çalışmalarını sürdürüyor. Yeni sondaj hamlesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ABD'de IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansı'nda yaptığı konuşmada, “Bu yıl Karadeniz ve Akdeniz olmak üzere arama ve sondaj konularında önemli hamlelerimiz olacak. Birinci sismik arama gemimiz Barbaros Hayreddin'den sonra ikinci gemimiz ile Akdeniz ve Karadeniz sularında daha aktif iki boyutlu ve üç boyutlu sismik çalışmaların yanında her iki denizimizde de arama faaliyet sürecimizi başlatacağız” demişti.
11.09.2019 Haberler
Kıbrıs'ta müzakereler yeniden başlıyor
Kıbrıs'ta müzakereler yeniden başlıyor KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum Lider Anastasiadis ara bölgede yemekte bir araya geldi BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide: "Liderler, 15 Mayıs Cuma günü ilk toplantıyı gerçekleştireceklerine karar verdiler. Bu görüşmede, müzakerelerin ne şekilde ve hangi sıklıkla devam edeceğine karar verecekler" "Müzakerelerin tekrar başlayacağı 15 Mayıs sabahı hep birlikte çalışmaya başlayacağız. Güçlü ve kararlılık gösteren iki liderle çalışarak, onların ortak çabasıyla adaya çözüm gelecek"
11.05.2015 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.