Uçsuz bucaksız bir dünya Sibirya
Uçsuz bucaksız bir dünya Sibirya Ural Dağları'ndan neredeyse Pasifik Okyanusu'na kadar uzanan geniş bir coğrafyayı kapsayan Sibirya, Türklerin tarih sahnesine ilk çıktığı coğrafya olarak da biliniyor. Zengin yer altı kaynakları sayesinde günümüzde Rusya ekonomisinde büyük öneme sahip olan Sibirya, 13 milyon kilometrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Dünyada en çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü bölgelerden biri olan Sibirya, doğal güzellikleriyle de büyüleyici bir görselliği sahip.
20.10.2021 Tatil
Baykal Gölü üstünde hız rekoru kırdı
Baykal Gölü üstünde hız rekoru kırdı 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ve Rusya yılın kamyonu ödüllü çekicisi F-MAX ile dünya çapında dikkatleri üzerine çeken Ford Trucks, Rusya’da donmuş Baykal Gölü üzerinde gerçekleştirilen hız festivalinde bir ilke daha imza attı. Eskişehir’de üretilen F-MAX, Rusya’da Baykal Gölü üzerinde düzenlenen “Hız Günleri” (Days of Speed on the ice of Lake Baikal) etkinliğine katılan ilk kamyon oldu ve kendi segmentinde donmuş gölde hız rekoru kırdı.
7.04.2021 Otomobil
Dünyanın en eski ve en derin gölü Baykal Gölü
Dünyanın en eski ve en derin gölü Baykal Gölü Baykal Gölü, Rusya'nın uzak köşesinde, Sibirya'da bulunan bir doğa harikası. Dünyanın bilinen en eski ve derin gölü olan Baykal, kış aylarında tamamen donmakta. Türklerin tarih sahnesine çıktığı ilk yerlerden biri olan Baykal Gölü'nün de böyle bir yönü var.
15.03.2021 Tatil
Baykal Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi
Baykal Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi Dünya'da ünlü pek çok göl bulunmaktadır. Türk tarihi açısından da oldukça önemli bir göl olan Baykal gölü konumu itibari ile Asya'da bulunan bir göldür. Baykal gölü dünyanın en meşhur ve en çok ziyaret edilen göllerinden bir tanesidir. Baykal gölüne gelmek isteyen kişiler bu gölün özelliklerini ve gölün nerede olduğunu merak etmektedirler. Baykal gölü bundan ötürü arama motorlarında en fazla araştırılan göllerden bir tanesidir. Bundan dolayı gölün popülerliği de iyice artmıştır. Baykal gölü hakkında merak edilen sorular epey fazladır. Peki, Baykal görü nerededir? Baykal gölü hangi ülkede bulunmaktadır? Baykal gölünün özellikleri nedir? Baykal gölünün oluşumu ve tarihçesi nedir? İşte Baykal gölü ile ilgili bütün bilgiler.
24.09.2020 Tatil
Rus pilot küçük uçağıyla buz tutan Baykal gölüne iniş yaptı
Rus pilot küçük uçağıyla buz tutan Baykal gölüne iniş yaptı Rusya’da bir pilot, tüm risklere rağmen buz tutan Baykal gölüne iniş yaparken o anlar kameraya saniye saniye yansıdı.
27.02.2020 Nevidyo
Dünyanın en uzun demiryolu: Trans Sibirya
Dünyanın en uzun demiryolu: Trans Sibirya Trans Sibirya, doğu-batı ekseninde mesafe kateden aynı zamanda da dünyanın en uzun demiryolu. Rusya'nın başkenti Moskova üzerinden Pasifik'teki Vladivostok'a kadar uzanan yol, gezginlerin ve fotoğrafçıların en sevdiği güzergahlar arasında yer alıyor.
26.03.2018 Tatil
Dünyanın en güzel 15 gölü
Dünyanın en güzel 15 gölü Dünya çapında gezginler, gezegenin doğa harikası birbirinden güzel göllerinden oluşan bir liste hazırladı. Listede birbirinden çok farklı coğrafyalarda doğa tutkunlarının, turistlerin ve fotoğrafçıların çok sevdiği göller yer alıyor. İşte gezginlere göre dünyanın en güzel 15 gölü...
27.02.2018 Tatil
Dünyanın en derin gölü Baykal!
Dünyanın en derin gölü Baykal! Sibirya’da bulunan Baykal Gölü, dünyanın en derin gölü olma özelliğini taşır. Hilal şeklindeki bu göl, devasa bir çizik gibi Sibirya kırsalında boylu boyunca uzanmaktadır.
18.05.2017 Tatil