Berat Gecesi

Berat Gecesi

Son dakika berat gecesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan berat gecesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan berat gecesi haber sayfamızda...

Berat Gecesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 549 berat gecesi haberi bulunmuştur.
KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri
KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri Kadir suresi İslam aleminde kandil ve Mübarek ramazan ayı içerisinde en fazla araştırma konusu olan sureler arasında yer alıyor. Kadir Suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan 97. sure olarak bilinmektedir. Kadir Suresinde Kadir Gecesinin önemi ve Kuran-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başlandığından bahsedilir. 5 ayeti kerimeden oluşan Kadir Suresi bu özel gecenin önemi bildirilmektedir. İlk ayeti kerimede doğrusu biz onu (Kuran-ı) Kadir gecesinde indirdik buyrulmuştur. İşte Kadir Suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşunun yanı sıra diyanet tefsiri ve faziletini haberimizde bulabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Ülke genelinde Berat Kandili idrak edildi! Binlerce vatandaş camilere akın etti
Ülke genelinde Berat Kandili idrak edildi! Binlerce vatandaş camilere akın etti Berat Kandili gecesinde ülke genelinde camiler doldu taştı. Kahramanmaraş'ta, Peygamberler şehri Şanlıurfa’da, Bursa’da Berat Kandili idrak edildi. İşte o kareler...
24.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Kandili paylaşımında Gazze mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Kandili paylaşımında Gazze mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir mesaj yayınlayarak Berat Gecesi'ni tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, "Milletimizin ve İslam âleminin Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi olan mübarek Berat Gecesi'ni tebrik ediyorum." dedi.
24.02.2024 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadet eden nesillerle daha huzurlu olacağız
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadet eden nesillerle daha huzurlu olacağız Trabzon’da ‘Çocuklarla Berat Kandili’ programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gençlerimizi ve çocuklarımızı ibadet eden nesiller olarak yetiştirdiğimiz zaman daha mutlu olacağız, daha huzurlu olacağız. Cenabı hak bu mübarek gecede dualarımızı ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri beratını alan kullarından eylesin inşallah. Cenabı hak şu anda başta Filistin Gazze olmak üzere zalimlerin zulmü altında inleyen kardeşlerimize yardım eylesin inşallah” ifadelerini kullandı.
24.02.2024 Gündem
MÜBAREK BERAT KANDİLİ FAZİLETİ: Berat Kandili (Gecesi) anlam ve önemi nedir? Berat ne demek?
MÜBAREK BERAT KANDİLİ FAZİLETİ: Berat Kandili (Gecesi) anlam ve önemi nedir? Berat ne demek? Mübarek Berat gecesi her sene idrak ediliyor. İslam aleminin dualarla, ibadetlerle geçirdiği Berat Kandili, Şaban ayı içerisinde yer alıyor. Diğer yandan Şaban ayı da üç ayların ikincisidir. Ellerin semaya açıldığı Berat gecesinde dualar geri çevrilmez. İşte, Berat Kandili faziletleri ve önemi...
24.02.2024 Bilgi Rehberi
Emine Erdoğan'dan Berat Gecesi paylaşımı
Emine Erdoğan'dan Berat Gecesi paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Berat Gecesi dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
24.02.2024 Gündem
BERAT KANDİLİ ORUCU: BERAT KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU? Berat Kandili orucuna ne zaman, nasıl niyet edilir, kaç gün oruç tutulur?
BERAT KANDİLİ ORUCU: BERAT KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU? Berat Kandili orucuna ne zaman, nasıl niyet edilir, kaç gün oruç tutulur? Berat Kandiline sayılı günler kala "Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Berat Kandili orucu ne zaman, nasıl niyet edilir, kaç gün oruç tutulur?" soruları gündeme geldi. 2024 senesinin üçüncü kandili olan Berat Kandili'ne kısa bir süre kala Berat Kandili ibadetleri ve oruç zamanı araştırılıyor.
23.02.2024 Bilgi Rehberi
BERAT KANDİLİ NE ZAMAN idrak edilecek, bu yıl BERAT GECESİ AYIN KAÇINDA 2024? 📌 Berat Kandili'nde ne zaman oruç tutulur? Berat Kandili tarihi ile önemi...
BERAT KANDİLİ NE ZAMAN idrak edilecek, bu yıl BERAT GECESİ AYIN KAÇINDA 2024? 📌 Berat Kandili'nde ne zaman oruç tutulur? Berat Kandili tarihi ile önemi... Berat Kandili tarihi ve orucu ile ilgili araştırmalar başladı. Berat Gecesi, Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece idrak ediliyor. Kadil gününe yaklaştıkça "Berat Kandili'nde ne zaman oruç tutulur?" sorusunun cevabı araştırılıyor. Peki bu sene Berat Kandili ne zaman, önemi nedir?
21.02.2024 Bilgi Rehberi
BERAT KANDİLİ 2024 NE ZAMAN? DİYANET TAKVİM 🤲Berat Gecesi hangi güne denk geliyor, anlamı/fazileti nedir?
BERAT KANDİLİ 2024 NE ZAMAN? DİYANET TAKVİM 🤲Berat Gecesi hangi güne denk geliyor, anlamı/fazileti nedir? Mübarek Berat Kandili 2024 yılında şubat ayında idrak edilecek. Mübarek Gece, Berat Gecesi ve Rahmet Gecesi olarak anılır. Bu özel gecede ise Kur'an'ı Kerim, Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına inmiştir. Duaların kabul edildiği Berat Gecesi ne zaman?
15.02.2024 Bilgi Rehberi
Kandil Duası: Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib Kandilinde Okunacak Dualar, Sureler ve Anlamları Nelerdir? Kandil Duaları ve Anlamları!
Kandil Duası: Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib Kandilinde Okunacak Dualar, Sureler ve Anlamları Nelerdir? Kandil Duaları ve Anlamları! İslam dünyasının bazı özel dini günleri vardır. Bu dini günlerden bazıları da kandiller günleridir. Kandillerin İslam dünyasında önemli yeri vardır. İslam alemi bu günleri ibadet ederek geçirir. Müminler Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib kandillerinde Kur’an-ı Kerim okur, namaz kılar, oruç tutar ve kandil duası ederler. Müslüman alemi kandil günlerinde camilerde toplanır. Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib kandilinde okunacak dualar nelerdir? Kandil duası ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.01.2024 Dualar
Duhan Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Duhan Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Duhan, Mekke döneminin sonlarına doğru nüzul etmiş bir suredir. Kur’an-ı Kerim’in 44. sırasında yer almaktadır ve toplam ayet sayısı 59’dur. Surenin ismi 10. ayette yer verilen “duhan” söyleminden gelmektedir. Buna göre duhan, ilgili ayette duman anlamında kullanılmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Berat Kandili 2024 Ne Zaman? Berat Kandili Hangi Gün?
Berat Kandili 2024 Ne Zaman? Berat Kandili Hangi Gün? İslam inancına göre önemli bir dini gece olan Berat Kandili Müslümanlar için özel bir anlam taşır. Ellerin semaya açılıp bol bol duaların edildiği bu mübarek günü Müslümanlar ibadet ederek geçirir. Kurtuluş veya temize çıkarılma anlamına gelen bu gece, insanların günahlarından arınma ve Allah'tan bağışlanma fırsatı bulduğu gündür. Peki Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili 2024 yılında hangi güne denk geliyor? İşte Berat Kandili ile ilgili detaylar…
11.09.2023 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir?
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir? İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) Kur'an, Allah tarafından Cebrail aracılığı ile vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bu mübarek günde müminler ibadet eder, namaz kılar ve dualar eder. Kadir gecesinde okunacak dualar ve Kur'an da yer alan sureler müminler tarafından okunur. Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası ile Kadir Gecesinde okunacak dualar, ayetler ve tesbihler nelerdir? Kadir Gecesi duasını okumak ve detay bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Dualar
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ramazan ayı, zekat ayıdır
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ramazan ayı, zekat ayıdır Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TRT 1’de iftara doğru canlı yayınlanan “Ramazan Sevinci” programının konuğu oldu.
26.03.2023 Gündem
BERAT KANDİLİ İBADETLERİ; Berat Kandili gecesi nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir ibadet şekli var mıdır?
BERAT KANDİLİ İBADETLERİ; Berat Kandili gecesi nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir ibadet şekli var mıdır? Mübarek Berat Kandili yapılacak ibadetler, Müslüman alemi tarafından merak konusu! İslam dünyasında dört kandil gününden biri olan Berat Kandili'nin önemi nedir? Berat Gecesi, Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesinde eda edilir. İşte, Berat Kandili duası, namazı,zikir ve tesbihleri...
6.03.2023 Bilgi Rehberi
Bugün iftar saat kaçta? 6 Mart 2023: Berat Kandili orucu akşam ezanı saat kaçta? İl il iftar vakitleri
Bugün iftar saat kaçta? 6 Mart 2023: Berat Kandili orucu akşam ezanı saat kaçta? İl il iftar vakitleri Berat Kandili oruç tutacaklar, 6 Mart namaz saatlerini Diyanet sayfasından sorguluyor. Sahur ve imsak saati ile başlayan oruç, akşam ezanı ile açılan iftar ile son buluyor. 2023 Berat Kandili'nde oruç saat kaçta açılacak? İşte, 6 Mart Berat Kandili orucu sahur ve iftar vakitleri...
6.03.2023 Bilgi Rehberi
Emine Erdoğan'dan Berat Kandili mesajı
Emine Erdoğan'dan Berat Kandili mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
6.03.2023 Gündem
Bugün Kandil Mi 2023? 6 Mart hangi kandil, Berat Kandili mi, ne kandili var? Kandil günleri
Bugün Kandil Mi 2023? 6 Mart hangi kandil, Berat Kandili mi, ne kandili var? Kandil günleri Berat Kandili tarihi ve oruç hakkında araştırmalar başladı. Berat gecesi Şaban ayının 14. gününü 15.gününe bağlayan gecedir. Berat Kandili için geri sayılırken "bugün kandil mi?" sorularının cevapları araştırılıyor. Peki bugün kandil mi, Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu?
6.03.2023 Bilgi Rehberi
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesinde Çekilecek Tesbihler Nelerdir? Tesbih Nasıl Çekilir ve Çekerken Ne Söylenir?
Kadir Gecesinde Çekilecek Tesbihler Nelerdir? Tesbih Nasıl Çekilir ve Çekerken Ne Söylenir? Müslüman dünyasının önemli gecelerinden Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim’de önemine değinilen tek gecedir. Ellerin semaya açılıp duaların edildiği bu gecede müminler vakitlerini ibadet ederek geçirecek. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu günde çekilecek zikirler, tesbihler ve okunacak dualar merak ediliyor. Tesbih nasıl çekilir ve çekerken ne söylenir? Kadir Gecesinde çekilecek tesbihler ile ilgili detaylı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir?
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak tasvir edilen Kadir Gecesini Müslümanlar ibadet ederek geçirecek. Ramazan’ın 27. gecesi olan bu mübarek gün Kur’an’da adı geçen tek gecedir. Sema kapılarının açılıp duaların ve tövbelerin kabul edildiği bu gecede yapılabilecek ibadetlerin nasıl olacağına dair Diyanet tarafından pek çok yanıt bulunmaktadır. Kadir Gecesinde ne yapılır ve nasıl yapılır? Kadir Gecesinde yapılabilecek ibadetler ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Berat Gecesi ve Çanakkale Şehitleri için dua etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Berat Gecesi ve Çanakkale Şehitleri için dua etti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çanakkale'de 18 Mart Hatime Ana Ulu Camiinde, ‘Berat Gecesi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Özel Programı’na katılıp, Berat Gecesi münasebetiyle Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitler için dua etti.
17.03.2022 Haberler
BERAT KANDİLİ NE ZAMAN BAŞLAR-BİTER, BUGÜN KANDİL Mİ, NE KANDİLİ 2022? || Berat Kandili önemi nedir, hangi gün, ayın kaçında? Diyanet Kandil tarihleri...
BERAT KANDİLİ NE ZAMAN BAŞLAR-BİTER, BUGÜN KANDİL Mİ, NE KANDİLİ 2022? || Berat Kandili önemi nedir, hangi gün, ayın kaçında? Diyanet Kandil tarihleri... Berat Kandili için geri sayılıyor. Üç aylar içerisinde bulunan Berat Kandili'ne az bir zaman kala anlamı ve önemi merak ediliyor. Berat gecesi, Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece olarak geçiyor. Peki Berat Kandili ne zaman, hangi gün 2022? Berat Kandili önemi ve anlamı nedir?
17.03.2022 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Berat Gecesi ve Çanakkale Şehitleri için dua etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Berat Gecesi ve Çanakkale Şehitleri için dua etti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çanakkale'de 18 Mart Hatime Ana Ulu Camiinde, ‘Berat Gecesi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Özel Programı’na katılıp, Berat Gecesi münasebetiyle Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitler için dua etti.
17.03.2022 Gündem
Berat Kandili oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, ne zaman - kaç gün oruç tutulur 2022? Berat Gecesi'nde neler yapılır?
Berat Kandili oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, ne zaman - kaç gün oruç tutulur 2022? Berat Gecesi'nde neler yapılır? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Berat Kandili bu sene mart ayında idrak edilecek. 2022 senesinin üçüncü kandili olan Berat Kandili'ne kısa bir süre kala Berat Kandili ibadetleri ve oruç zamanı araştırılıyor. Peki Berat Kandili'nde oruç tutulur mu ne zaman? Berat Kandili ibadetleri neler?
17.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Berat Gecesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.