Son dakika biyolojik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan biyolojik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan biyolojik haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.987 biyolojik haberi bulunmuştur.
Dünya'nın oksijeni ne zaman 'tamamen' tükenecek?Günümüzde bilinen gerekçelere dayanarak, Dünya'da oksijensiz bir yaşamı düşünmek imkansız. Ancak atmosferdeki oksijen bir gün tükenecek mi? Ve eğer oksijen biterse, Dünya ne kadar süre oksijene sahip olmaya devam edecek?
18 yıllık sır kan grubuyla ortaya çıktı: Bebekler hastanede karışmışDiyarbakır’da yaşayan 18 yaşındaki Y.A., anne ve babasının kan grubuyla kendi kan grubunun uyuşmadığını fark edince şüphelenip DNA testi yaptırdı. Sonuçlar, yıllardır yanında büyüdüğü kişilerin biyolojik ailesi olmadığını ortaya koydu.
18 yıllık sır kan grubuyla ortaya çıktı: Bebekler hastanede karışmışDiyarbakır’da yaşayan 18 yaşındaki Y.A., anne ve babasının kan grubuyla kendi kan grubunun uyuşmadığını fark edince şüphelenip DNA testi yaptırdı. Sonuçlar, yıllardır yanında büyüdüğü kişilerin biyolojik ailesi olmadığını ortaya koydu.
Adını bile duymadınız ama yok olmak üzere! Türkiye’de sadece 3 tane kaldıAydın’ın Kuşadası ilçesinde Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, endemik bitki türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Sürücü geçen yıl çalışma yaptığı ve 11 adet tespit ettiği bölgede bu yıl 3 bitkinin kaldığını söyledi.
Karbondioksitten ev zırh olacak! Mars, Dünya'dan ucuz: Projesi çizildi, betondan sağlamGünümüzde Dünya, insan yaşamının olduğu bilinen tek gezegen. Yeni bir dünya ve bambaşka insanlar bulunana dek de uzaydaki arayış devam edecek gibi görünüyor. Bu noktada hedeflerden biri de tıpkı milyarder Elon Musk’ın radarındaki gibi Mars! Mars’ta bir yaşamın mümkün olabileceği 1854’te ortaya atılmış olsa da bunun en mantıklı bilimsel açıklamalarından biri 2000’in ilk çeyreğinde Türk bilim insanları tarafından yapıldı. Mars’ta ev yapabilirdik: Karbondioksit kullanarak, küre şeklinde olması şartıyla!
Kentsel Tarımla Bütünleşen MimarlıkŞehirleri sadece barındıran değil, besleyen alanlara dönüştürmeyi amaç edinen; tarımı, doğayla yeniden bağ kurmanın, kamusal yaşamı beslemenin, topluluk desteğinin ve sürdürülebilirliğin çağdaş bir yolu olarak tanımlayan farklı ölçeklerde mimari tasarımları bir araya getirdik.
10 soruda Türkiye'nin ilk İklim Kanunu'nun merak edilenleriTürkiye'nin ilk "İklim Kanunu" ile iklim değişikliğiyle mücadele yasal altyapıya kavuşturulacak, 2053 net sıfır emisyon hedefinin gerçekleştirilmesi ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik yeni uygulamalar hayata geçirilecek.
Yanlış trene bindi, ailesini kaybetti! 25 yıllık arayış: Google Earth'e bakıp bulduAilesine yardım etmek için çalıştığı tren istasyonunda yanlış trene binmesi, küçük çocuğun kaderini tamamen değiştirdi. Henüz 5 yaşındayken Hindistan'dan kilometrelerce uzağa, Avustralya'ya savruldu, bir anda ailesinden koptu ve kendini yetimhanede buldu. 25 yıl sonra Google Earth'te yaptığı araştırmalar ise ona kaybettiği dünyanın kapısını bakın nasıl araladı.
Gençlikten yaşlılığa! Yaş artık sadece bir sayı değilNüfusun yüzde 10’u artık 65 yaş ve üstü. Türkiye artık genç bir ülke değil. Uzayan ömürler, azalan doğumlar, değişen sosyal roller… TÜİK’in 2024 verilerine göre, yaşlı nüfusun oranı ilk kez yüzde 10’u geçti. Bu sessiz ama etkili dönüşüm aile ilişkilerinden sağlığı, ekonomiden gündelik hayatı yeniden şekillendiriyor. Dizide bu değişimi tüm yönleriyle ele alacağız.
'Şimdi Ne Zaman ? / When Is Now ?' sergisi Londra’da“Şimdi Ne Zaman ? / When Is Now ?” sergisi, Senem Çağla Bilgin-Keys küratörlüğünde Vision Art Platform Londra’da. Vision Art Platform Londra’da Soho bölgesinde yer alan galeri mekanında "Şimdi Ne Zaman ? / When Is Now ?” İsimli grup sergisine ev sahipliği yapıyor.19 Haziran 2025, Perşembe günü saat 18:00’da açılışı gerçekleşicek olan sergi, 11 Temmuz 2025 tarihine kadar Londra’da ziyaret edilebilir.
Yaz sıcağında mışıl mışıl uyutacak öneriler! Sıcak havalarda uyku kalitesini artırıyorYaz aylarında yükselen hava sıcaklıkları, vücudun ideal uyku ısısına ulaşmasını engeller. Uykuya geçiş için bedenin hafifçe soğuması gerekirken, dış ortamın sıcak oluşu bu dengeyi bozar. Gece boyunca terleme, rahatsızlık hissi ve sık sık uyanma gibi sorunlarla karşılaşmak yaygındır. Bu durum uyku kalitesini düşürürken ertesi gün yorgun uyanmaya neden olabilir.
Olası nükleer felakette korkutan senaryoDünyayı korkutan saldırı sonrası Uluslararası Atom Enerjisi, bir sızıntı olmadığını söyledi. İTÜ’den Prof. Dr. Erol Kam, olası risk ve senaryoları Milliyet’e anlattı.
Biyolojik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.