Borsasi

Borsasi

Son dakika borsasi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan borsasi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan borsasi haber sayfamızda...

Borsasi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 15.599 borsasi haberi bulunmuştur.
Bakır, doların gevşemesiyle yükseldi
Bakır, doların gevşemesiyle yükseldi Bakır fiyatları zayıf ABD doları ve güçlü talep görünümünün yardımıyla yükselirken, maden tarafındaki arz sorunları da destek vermeye devam etti.
24.04.2024 Uzmanpara
Kuyumcuda çeyrek altın bulunamayınca talep arttı! Vatandaşa ‘kesme altın’ uyarısı
Kuyumcuda çeyrek altın bulunamayınca talep arttı! Vatandaşa ‘kesme altın’ uyarısı Son dönemde piyasada çeyrek ve Cumhuriyet altını bulunurluğunda yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşların tercihi değişti. Piyasada ‘kesme altın’ olarak tabir edilen altınlara ilgi arttı. Peki kesme altın almanın bir sakıncası var mı? Konuyla ilgili altın piyasaları uzmanından dikkat çeken bir uyarı geldi. İşte detaylar...
24.04.2024 Haberler
Kuyumcuda çeyrek altın bulunamayınca talep arttı! Vatandaşa ‘kesme altın’ uyarısı
Kuyumcuda çeyrek altın bulunamayınca talep arttı! Vatandaşa ‘kesme altın’ uyarısı Son dönemde piyasada çeyrek ve Cumhuriyet altını bulunurluğunda yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşların tercihi değişti. Piyasada ‘kesme altın’ olarak tabir edilen altınlara ilgi arttı. Peki kesme altın almanın bir sakıncası var mı? Konuyla ilgili altın piyasaları uzmanından dikkat çeken bir uyarı geldi. İşte detaylar...
24.04.2024 Ekonomi
Türkiye’nin enerji dönüşümünde kritik viraj: ‘Çıkarılan petrol ve gazdan pay alınabilir’
Türkiye’nin enerji dönüşümünde kritik viraj: ‘Çıkarılan petrol ve gazdan pay alınabilir’ Türkiye son dönemde enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için önemli atılımlar yaptı. Karadeniz’deki doğal gaz keşfinin yanı sıra Türkiye’de gaz merkezinin kurulması için yapılan girişimler bunlardan sadece birkaçı. Özellikle Libya ve Somali ile enerji anlaşmaları konusunda da önemli adımlar atıldı. Peki Türkiye başka ülkelerden çıkardığı petrol ve doğal gazdan pay alabilir mi? Gaz merkezi ne zaman kurulacak? İşte detaylar...
24.04.2024 Ekonomi
Tarım Fuarı’nda, 2 milyar TL'lik satış
Tarım Fuarı’nda, 2 milyar TL'lik satış Aydın’da bu yıl 11.’si gerçekleştirilen tarım fuarını 500 bin kişi ziyaret ederken, fuarda 2 milyar 350 milyon TL sıcak satış yapıldı.
22.04.2024 Ekonomi
Kayısı ihracatı hız kesmiyor
Kayısı ihracatı hız kesmiyor Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Mart ayında 6 bin 191 kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilerek 37 milyon 358 bin dolar gelir elde edildiğini söyledi.
19.04.2024 Ekonomi
'Notre Dame'ı olarak tanımlanan 400 yıllık eski Borsa binasında yangın
'Notre Dame'ı olarak tanımlanan 400 yıllık eski Borsa binasında yangın Yangın kent sakinlerince 2019 yılında yanan Paris'teki katedrale atıfla Danimarka'nın 'Notre Dame'ı olarak tanımlandı.
16.04.2024 Dünya
ABD ve İngiltere'den Rus alüminyumuna yasak
ABD ve İngiltere'den Rus alüminyumuna yasak İngiltere ve ABD dünyanın en büyük iki metal borsasını mevcut yasaklar kapsamına alarak yasaklanmış Rus metal ihracatını daha sıkı bir şekilde engellemek için ortak hareket edeceklerini duyurdu.
15.04.2024 Uzmanpara
Rus metallerine yeni yaptırım
Rus metallerine yeni yaptırım Rusya tarafından yeni üretilen alüminyum, bakır ve nikelin ABD’ye ithalatı ile metal borsalarında işlem görmesi ABD ile İngiltere tarafından yasaklandı.
14.04.2024 Ekonomi
Mini dizilik bir girişim macerası
Mini dizilik bir girişim macerası Paylaşımlı bir ofis alanı yaratma hayaliyle başlayan, değeri milyarlarca dolara yükselen WeWork sonra inişe geçerek nasıl mini dizi ve kitap konusu oldu, birlikte inceleyelim...
5.04.2024 Milliyet Executive
Fırsat eşitliği ve genç istihdamı hamlesi
Fırsat eşitliği ve genç istihdamı hamlesi "Vakfımızın temel hedefleri eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak, kültürel mirasımızı korumak ve gençleri sporla güçlendirmek. Grup şirketlerimizi projelerimize entegre ederek uzun vadede genç istihdamını artırmayı hedefledik."
5.04.2024 Milliyet Executive
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi MEB, 2016’dan itibaren açmaya başladığı tematik liselerin sayısını 46’ya çıkardı. Meslek birlikleri sayının artırılmasını talep ederek, tarımsal teknoloji, tohum ve fide yetiştiriciliği, yapay zekâ gibi alanlarda da liselerin açılması gerektiğini vurgluyor...
5.04.2024 Eğitim
Şanghay borsasından nikel planı
Şanghay borsasından nikel planı Çin Demir Dışı Metal Endüstrisi Birliği'nin (CNIA), Şanghay Vadeli İşlemler Borsası (SHFE), nikel vadeli işlemlerinin uluslararası hale getirilmesi planını araştıracağını ve teşvik edeceğini bildirdi.
2.04.2024 Uzmanpara
Bitcoin’in tarihinde öne çıkan yedi an
Bitcoin’in tarihinde öne çıkan yedi an Bitcoin son günlerde hem yeni rekoruyla hem de eski “Kripto Kralı” Sam Bankman Fried’in aldığı cezayla tekrar gündemde. 2008’de yaratıldığından bu yana çok sayıda viral hikayeyle anılan bu kripto para birimi, sıklıkla kendini manşetlerde buldu. En eski ve en popüler kripto paranın tarihinden öne çıkan yedi anı inceledik.
31.03.2024 Dünya
Kripto Kralı’na 25 yıl hapis
Kripto Kralı’na 25 yıl hapis Geçtiğimiz sene dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından hüküm giyen Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD’nin New York kentinde ceza duruşması için hakim karşısına çıktı.
29.03.2024 Dünya
FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried'in cezası belli oldu
FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried'in cezası belli oldu Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklamaktan suçlu bulunmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
28.03.2024 Dünya
Yapay zekada ‘yerli güç’ şart
Yapay zekada ‘yerli güç’ şart Oyun ve fintek alanlarının global girişimcilikte Türkiye’nin kozu olduğuna dikkat çeken Kurttepeli, yapay zeka işindeki yerli girişimlerin Türkiye’deki varlıklarını artırmaları gerektiğini söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
FTX, Anthropic'teki payının üçte ikisini sattı
FTX, Anthropic'teki payının üçte ikisini sattı İflas eden kripto borsası FTX, yapay zeka girişimi Anthropic'teki %8'lik hissesinin yaklaşık üçte ikisini 884 milyon dolar karşılığında sattı.
26.03.2024 Uzmanpara
Çalınan kamyonu için dedektif gibi iz sürdü! Şoke eden manzara ile karşılaştı
Çalınan kamyonu için dedektif gibi iz sürdü! Şoke eden manzara ile karşılaştı Konya’da aile şirketine ait kamyonun çalınıp Adana’ya götürülmesi üzerine iz süren Mustafa Sarıbaş (36), güzergahtaki 40 güvenlik kamerasını izleyip, aracın yerini belirledi. Polisin yaptığı baskında kamyonun bir iş yerinde parçalanıp, büyük bir kısmının satıldığı tespit edildi.
22.03.2024 Haberler
Çalınan kamyonu için dedektif gibi iz sürdü! Şoke eden manzara ile karşılaştı
Çalınan kamyonu için dedektif gibi iz sürdü! Şoke eden manzara ile karşılaştı Konya’da aile şirketine ait kamyonun çalınıp Adana’ya götürülmesi üzerine iz süren Mustafa Sarıbaş (36), güzergahtaki 40 güvenlik kamerasını izleyip, aracın yerini belirledi. Polisin yaptığı baskında kamyonun bir iş yerinde parçalanıp, büyük bir kısmının satıldığı tespit edildi.
22.03.2024 Gündem
Gökalp İçer liderliğindeki ICRYPEX küresel ölçekte büyüyor
Gökalp İçer liderliğindeki ICRYPEX küresel ölçekte büyüyor Türkiye'nin önde gelen kripto para borsası ICRYPEX, büyüme stratejileri doğrultusunda yeni listelemeler ve yeni nesil finansal hizmetlerle küresel ölçekte ilerleyişini sürdürüyor.
22.03.2024 Advertorial
Nikkei 225 Endeksi rekor seviyeyi gördü
Nikkei 225 Endeksi rekor seviyeyi gördü Tokyo Borsası'nda Nikkei 225 Endeksi, Wall Street'teki yukarı harekete ayak uydurdu ve zayıflayan yenin yatırımcıları otomobil üreticilerini satın almaya teşvik etmesiyle bu sabah rekor seviyeye ulaştı, ancak burada tutunamadı.
22.03.2024 Uzmanpara
ASO'dan kadın girişimcilere destek
ASO'dan kadın girişimcilere destek Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu için ASO Hizmet Binası'nda tahsis ettiği yeni çalışma ofisi düzenlenen törenle açıldı.
21.03.2024 Ekonomi
Hamza Dağ: Özgür Özel'in son derece panik halinde olduğunu görüyorum
Hamza Dağ: Özgür Özel'in son derece panik halinde olduğunu görüyorum AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, "Son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in son derece panik halinde olduğunu görüyorum. İzmir'deki programlarında ya da TV ve gazetelere en son verdiği demeçlerde bizimle ilgili bazı sözlü ifadeleri olmuş. Bir genel başkanın İzmir'deki bir aday hakkında bu kadar konuşmasını çok manidar buluyorum. Konuşmakla da yetinmiyor milyonlarca hemşerilerimize mesaj atarak şahsımızla ilgili alakasız ifadelerde bulunuyor. Şunu net bir şekilde ifade edeyim; Özel, korkunun ecele faydası yok" dedi.
20.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi
Bakan Şimşek Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Borsası (DTB) ile Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) başı çektiği Denizli iş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında buluşturan Denizli İş Adamları, Tüccarlar ve Sanayiciler Platformu’nun organizasyonuyla gerçekleştirilen Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Denizli İş Dünyası İle İstişare Toplantısında, Denizlililer 3 saate yaklaşan geniş katılımlı toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e merak ettiklerini sorma ve düşüncelerini iletme imkanı yakaladı.
19.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Borsasi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.